yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0208
EURO
38,0116
ALTIN
2.827,90
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

DENİZ ÖNER, KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULUNA ADAY

DENİZ ÖNER, KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULUNA ADAY
11.09.2024 15:55
0
A+
A-

Dr. Deniz Öner, Yalova Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliğine adaylığını açıkladı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Dr. Deniz Öner, Yalova Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliğine aday olduğunu duyurdu. Dr. Öner, adaylık açıklamasında, geçmiş deneyimlerinin ve mevcut çalışmalarının Yalova Kent Konseyi’nin gelecekteki çalışmalarına katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Dr. Öner adaylık süreci ile ilgili şunları dile getirdi: “Geçmiş deneyimlerim ve hali hazırda sürdürdüğüm tüm çalışmalar 50 yıla dayanan, ancak son 5 yılı sürekli yaşadığım şehir olan Yalova’da Kent Konseyi’nin gelecek dönem çalışmalarında faydalı olacağıma inancımı artırmaktadır. Bu nedenle Yalova Kent Konseyi’nin 26 Eylül yapılacak seçimli genel kurulunda BİKAMDER temsilcisi olarak yürütme kurulu adaylığımı ilan ediyor ve teveccühlerini talep ediyorum” dedi.

Dr. Deniz Öner kimdir?

İstanbul Üniversitesi, Radyobiyoloji ve Sağlık Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde Deneysel Onkoloji konusunda Yüksek Lisans bitirdi. 1984-1987 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Genel Biyoloji Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 1988-2011 yılları arasında TAEK (Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde, Radyobiyoloji ve Biyolojik Dozimetri konularında uzman/araştırıcı olarak çalıştı. 2005-2010 yılları arasında Müdür Yardımcısı olarak idari görevde bulundu. Türkiye’nin ilk Biyolojik Doz Tayini laboratuvarının kurucularındandır ve Kromozom Aberasyon Analizi yöntemi ile Biyolojik Doz Analizi konusunda doktora tezi bulunmaktadır.  Karadeniz Bölgesinde Çernobil’in Etkileri konusunda Sağlık Bakanlığı, Kanser Daire Başkanlığı ile TAEK adına proje koordinatörlüğü yapmıştır. Radyasyon kazalarının tanı ve tedavisi konusunda, TAEK Teknik Raporu olarak basılmış bir çeviri kitabı bulunmaktadır. Emeklilik sonrası; Kanser Hasta ve Yakınları Derneği Başkanlığı yapmıştır. TAP Toplumsal Afet Derneği YK üyesi olarak KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler ve Korunma Yolları) eğitimleri ve Marmara Üniversitesinde kısmi zamanlı olarak “Radyasyon Güvenliği Kültürü” dersi, Özyeğin Üniversitesinde Tüketici Hukuku Yüksek Lisans programında eş öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. İş sağlığı ve Güvenliği C sınıfı uzmanlık, MEB Eğiticilerin Eğitimi sertifikası, Kriz Yönetimi, Toplam Kalite Yönetimi konularında çok sayıda eğitim ve uzmanlık belgesine sahiptir. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanlığı, İyilik İçimizde Diyaliz ve Organ Nakli Hastaları Derneği üyesi olarak, Kadıköy Kent Konseyi Sağlık, Eğitim ve Tüketici Çalışma gruplarında birçok proje, saha etkinliğine destek vermiştir.

Marmara Belediyeler Birliğinde Yerel Yönetimlerde Afet Yönetimi eğitim sertifikasına sahiptir.

Ataşehir Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu kurulumuna destek vermiş, İstanbul Kent Konseyi Genel Kurul üyesi olarak yine sağlık çalışma gruplarına destek vermiştir. Sağlık, çevre, eğitim, afet, güvenlik, gönüllülük gibi pek çok alanda TV, Radyo programları, söyleşi, seminerler gerçekleştirmiştir. Halen Radyasyondan Korunma Uzmanları Derneği Başkan Yardımcılığı, BİKAMDER-Birlikte Kanserle Mücadele Derneği Başkan Yardımcılığını sürdürmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.