yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0862
EURO
38,0962
ALTIN
2.841,18
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
22°C
Yalova
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

‘YALOVA’YA FAYDA SAĞLAYACAK HER İŞTE VARIM!’

‘YALOVA’YA FAYDA SAĞLAYACAK HER İŞTE VARIM!’
10.09.2024 13:01
0
A+
A-
  • Yalova Kent Konseyi Başkan Adayı Nurten Anıl, 2003 yılında Yerel Gündem 21 aracılığıyla Kent Konseyi ile tanıştığını ve o tarihten itibaren sivil toplum kuruluşlarında aktif bir rol üstlendiğini belirterek, gerçekleştirdiği projeler ve gelecekteki hedefleri hakkında bilgi verdi.

..”Bizim gönlümüzde yatan makam ve koltuk değil, ben ve ekibim hiçbir zaman koltuktan güç alan anlayışı benimsemedik. Daima bulunduğumuz yeri topluma fayda sağlayacak bir araç olarak gördük.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’nın tanınmış sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden, önceki dönem Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Yalova Kent Konseyi Başkan Adayı Nurten Anıl, Yalova’daki sosyal projeleri ve Kent Konseyi ile olan geçmişi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Kalyoncu, 2003 yılında Yerel Gündem 21 aracılığıyla Kent Konseyi ile tanıştığını ve o tarihten itibaren sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev aldığını belirtti.

SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ PROJELER

Anıl, sivil toplum çalışmaları kapsamında özellikle sağlık alanında önemli projelere imza attıklarını vurguladı. Kanser tarama projelerinin Yalova’da yaygınlaştırılmasının bu projelerden biri olduğunu ifade eden Anıl, “Kanser taramaları o dönemlerde oldukça yaygın değildi. Biz, köy köy, mahalle mahalle gezerek her kadına KETEM’den randevu aldık ve bu şekilde Yalova’da kapsamlı bir tarama süreci başlatmış olduk” dedi.

‘DAHA UMUTLU BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ’

Anıl, sivil toplum kuruluşlarındaki tecrübesiyle Kent Konseyi Başkanlığı’na aday olduğunu ve kenti daha ileriye taşımak için çeşitli projeler geliştirmeyi sürdüreceğini kaydetti. Anıl, “2003 yılında Yerel Gündem 21 ile Kent Konseyi ile tanıştım ve o günden bu yana sivil toplum kuruluşları içerisinde aktif olarak görev aldım. Sivil toplum kuruluşlarındaki tecrübemi Kent Konseyi Başkanlığı’na aday olarak sürdürmek istiyorum. Kentimizin daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve daha ileriye taşınmış bir yer olması için çeşitli projeler geliştirmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

GEÇMİŞ YILLARDA YAPTIĞI PROJELERİ ANLATTI

Yalova’nın sosyal yapısına katkıda bulunan önemli projeleri hayata geçirdiğini söyleyen Anıl, bu zamana kadar yapmış olduğu projeleri şöyle sıraladı:

BUNLARI KOCALARIMIZA ANLATIN

İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Müftülüğü işbirliğiyle yürütülen bu proje, kadına yönelik şiddeti önlemeyi ve erkeklere şiddet uygulamanın sonuçları hakkında bilgi vermeyi hedefliyor.

SİZİN EV BİZİM EV

Yalova Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yalova Müftülüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu proje, evlilikte sorun çözme becerilerini geliştirmek ve boşanma oranlarını azaltmak amaçlanıyor.

HUKUKSAL SÖYLEŞİLER

Yalova Barosu işbirliğiyle düzenlenen bu proje, dezavantajlı mahallelerde kadın ve çocuk hakları konusunda bilgilendirme yapmayı hedefliyor.

FARKINDALIĞINIZI ARTTIRIYORUZ

Sağlık ve gündem konularında bilgilendirme toplantıları düzenleyerek toplumun farkındalığını artırmayı amaçlayan bu proje, çeşitli sağlık sorunlarına dair bilgi paylaşımını teşvik ediyor.

ÇOCUKLUĞUMU ÇALMAYIN

Yalova Kuaförler ve Berberler Odası, Yalova Terziler ve Konfeksiyoncular Odası ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen bu proje, erken yaşta evliliği önlemek ve 18 yaş altına gelinlik/damatlık satışını engellemek amaçlanıyor.

SUYUMUN YOLCULUĞU

Yeşil Körfez Su Birliği, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen bu projede, ilkokul çocuklarına su tasarrufu konusunda eğitim verilerek suyun öneminin anlatılması hedefleniyor.

KÜLTÜRLER BULUŞMASI

Yalova Valiliği, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile işbirliği yapılan bu proje, farklı kültürlerden kadınların bir araya gelerek sosyalleşmeleri ve ötekileştirmeyi önlemeleri amaçlanıyor.

KADIN DOSTU KENT

Yalova İl Özel İdaresi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, il ve ilçe belediyeleri ortaklığında gerçekleştirilen bu proje, Yalova’nın dezavantajlı kesimler için güvenli bir kent haline gelmesi için çalışmalar yapılıyor.

GÖLGE MECLİS

Uçan Süpürge işbirliğiyle yürütülen bu proje, mahallelerdeki kadınların sorunlarını dile getirmesi ve belediye meclis toplantılarına katılmaları sağlanarak kadın bakış açısıyla öneriler sunulması amaçlanıyor.

GÖNÜLLÜ ZABITA

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile yürütülen bu proje, çevre temizliğine dikkat çekmek ve çevre bilincini artırmak için çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen bu proje, kanser tarama programının yaygınlaştırılması ve erken teşhis ile hayat kurtarma amacı güdülüyor.

SAĞLIKLI DİŞLER

Diş Tabipleri Odası, Yalova Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen bu projede, çocuklara diş sağlığı konusunda eğitim veriliyor ve diş taraması yapılıyor.

MUTLULUK SÖYLEŞİLERİ

Psikologlarla yapılan bu projede, mutsuz ve yalnızlaşan kadınlar ile toplu söyleşiler düzenlenerek psikolojik destek sağlanıyor.

GÜÇLÜ KADIN HİKAYELERİ

İl Özel İdaresi ile yürütülen bu projede, güçlü kadınların hikayeleri paylaşılmakta ve bu kadınların örnek teşkil etmeleri hedeflenmektedir.

İŞ BULUŞMA MASASI

Yalova İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen bu projede, iş arayan kadınlar ile işverenlerin buluşturulması sağlanıyor.

FİLİZLENEN NESİL

Toplum Gönüllüleri Vakfı ile yürütülen bu projede, Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki çocukların yeteneklerini geliştirmek için çeşitli eğitimler verilerek sergi ve konserler düzenleniyor.

KİTAPSIZ OKUL KALMASIN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılan bu projede, okul kütüphanelerindeki kitap eksikliklerinin giderilmesi ve kitap bağışları yapılması sağlanıyor.

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ VE DOĞUM KONTROL YÖNTEMLERİ

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yürütülen bu projede, anne sütü ve doğum kontrol yöntemleri hakkında eğitimler verilerek sağlık bilincinin artırılması hedefleniyor.

SKOLYOZDA ERKEN TEŞHİS

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen bu projede, çocuklarda skolyozun erken teşhisinin sağlanması ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verilmesi amaçlanıyor.

İLİMİZİ TANIYORUZ

Yalova’daki kadınlara kentimizi ve köyleri tanıma fırsatı sunan bu projede, çeşitli geziler düzenlenerek kadınların Yalova’nın farklı bölgelerini tanımaları sağlanıyor.

KADIN DAYANIŞMASI

Bu projede, kadın kooperatiflerinin ve el emeği üretim yerlerinin tanıtılması ve üreticilerle alıcıların bir araya getirilmesi hedefleniyor, böylece hem üreticilerin hem de tüketicilerin kazançlı çıkması sağlanıyor.

‘HİÇBİR ZAMAN KOLTUKTAN GÜÇ ALAN ANLAYIŞI BENİMSEMEDİK’

Anıl, son olarak şunları dile getirdi: “Biz bu projeleri hayata geçirirken, o zamanlar 2000’li yılların başındaydık. Teknolojiye ve bazı olanaklara erişim günümüzde olduğu kadar kolay değildi. Buna rağmen biz gençlerimize, kadınlarımıza ve yetişkinlere ulaşmaya çalıştık. İhtiyaç gördüğümüz her yere projelerimizle dokunmaya çalıştık. Kent Konseyi ile başlayan bu serüvenim, Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) ile devam etti. Burada da projelerimize kaldığımız yerden devam ettik. Bizim gönlümüzde yatan makam ve koltuk değil, ben ve ekibim hiçbir zaman koltuktan güç alan anlayışı benimsemedik. Daima bulunduğumuz yeri topluma fayda sağlayacak bir araç olarak gördük. Şahsım ve ekibim adına söyleyebilirim ki; Yalova’ya fayda sağlayacak her işte varım. Bu birikim ve tecrübem ile Kent Konseyi’ne bir kadın dokunuşu olmasını istiyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.