yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Denge

04.09.2024 11:42
0
A+
A-

Altın değerlidir. Ama demir olmasa, sadece altın olsa ne olurdu? Altın her zaman her yerde demirin yerini alabilir mi, gerçekten de? Bakır olmasaydı ne olurdu peki? Peki antimon olmasa?

Sineklerden nefret ederim. Ama birşey olsa ve sinekler tümden yok olsa ciddi problemler ortaya çıkmaya başlardı. Bu durum doğada da böyledir insan hayatında ve topluluklarında da böyledir.

Hayvanlarda doğanın ürettiği ve insan eliyle üretilen ırkları karşılaştırın! Doğanın kendi eliyle olan ırklar çok sağlıklıyken insan eli değenler ise oldukça sıkıntılı oluyor. Bugüne kadar bu anlamda sayısız devasa megaproje yapıldı ve belki çok daha büyükleri de yolda ama sonunda pişman olmamız veya faciayla sonuçlanması da hiç şaşırtıcı olmaz. Ortodoks bilimin 252 milyon yıl öncesine tarihlediği katmanda neden hiç kömür yok? Burada olması gerekenlere ne olmuş? Yoksa bir öngörüsüzlük sonucu sözde akıllı bir varlığın megaprojesi facia ile sonuçlanmış olmasın? Gen havuzunun, ne kadar geniş olursa o kadar iyi olacağını ortodoks bilim dahi kabul ediyor. Sözde akıllı canlıların böylesine facialarla sonuçlanacak vahim hatalar yapmasının nedeni denklemlerine koymaları gereken bilinmeyenlerin çok azını koyuyor ve bu çok eksik işlem sonucu sözde megaprojelerini yapıyor olmalarıdır. Nefes almakta zorlanan köpek ırkları, yiyen erkeklerin memelerinden süt gelmesine dahi neden olabilen tavuklar ve daha pekçokları bunlara çok iyi örneklerdir. Buna karşın doğa ve yaradılış bir iş yapacağı zaman denkleme koymayı unuttuğu veya akıl edemediği en ufak birşey dahi olmaz! Süper tarım ırkları yetiştirmeyi bir türlü başaramayan insanoğlu süper tarım zararlılarını ve süper enfeksiyonları en ufak bir çaba dahi harcamadan imal etmeyi başarabildi! TrofimLysenko ve MasanobuFukuoka gibileri de çok ilginç kapılar açabilir biyoloji alanında. Tarihte kanser nadir bir hastalıktı ama şu anda çok yaygın! Vebayı, Çiçeği, Kuduzu bitirdik ama denklemlerimizi inanılmaz aptalca kurduğumuz için onlardan aşağı kalır yanı olmayan yepyeni hastalıklar imal etmiş olduk!

Medeniyet nedir? Harika insanların oluşturduğu harika buluşlar, harika keşifler, harika fikirler ve diğer harika olan şeyler değilse nedir? O harika şeyler olmadan Maymun veya Kurt sürülerinden ne kadar farkımız olurdu? Ateşi bulan kişi dahi bir harika kimse idi! Ama günümüzde vurguladığımız, önemsediğimiz ve değer verdiklerimiz oldukça farklı! Birkaç milyon yıl sonraki bir arkeolog bizden geriye kalan sığır, domuz, tavuk vs kalıntılarını bulacak ve ‘ne kadar çoklarmış’ diyecek. Ama kümesteki bir hayvanın ne için varolduğunu ve neden sayılarını çoğalttıkça çoğalttığımızı sormak isterim sizlere! Sokrates idam edildi! Nietzsche’yi de anlamadılar ve üstüne de çok iyi anladığını zannedip aslında hiç anlamamış olan yığınlar var! Van Gogh yaşarken yalnızca 1 resim satabilmişti! Isaac Newton da sonraki sözde takipçileri tarafından bir yandan sorgulanmasına ve eleştirilmesine dahi izin verilmezken öbür yandan da, kitaplarından özellikle simya ve okült ile ilgili bölümler çıkarıldı! Biz sorgulayınca ‘Bilim düşmanı’ oluyoruz ama kendilerinin işine gelmeyen yönler olunca ‘Bilmesinler’, ‘Yokolsun’ vs oluyor…

Hayırlısı! Biz kendimizi çok akıllı zannediyoruz ancak sadece diğer hayvanlardan daha akıllıyız! Mesele tam da bu!

instagram adresi: @bahatunafikir

mail adresi: xyztu12345@gmail.com

Yazarın Diğer Yazıları
19.07.2023 13:49
06.03.2024 12:28
13.12.2023 14:53
06.04.2023 17:19
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.