yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0800
EURO
38,0696
ALTIN
2.834,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş Yalova’daydı 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş Yalova’daydı 
15.08.2024 16:03
0
A+
A-

 

‘CHP OLARAK ÇAĞDAŞ VE BİLİMSEL EĞİTİMİ DESTEKLİYORUZ’

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından eğitim alanındaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla başlatılan eğitim buluşmaları, Yalova’da devam etti.

 

Yürüyen Köşk’te düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında CHP Yalova teşkilatı, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve eğitim paydaşlarıyla bir araya geldi..

 

Haber/ Zeynep TAŞTAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından eğitim alanındaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla başlatılan eğitim buluşmaları, Yalova’da devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Yalova Yürüyen Köşk’te düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında CHP Yalova teşkilatı, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve eğitim paydaşlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye’nin eğitim sistemi ve karşılaşılan sorunlar masaya yatırıldı, çözüm önerileri tartışıldı.

CHP’NİN EĞİTİM MARATONU YALOVA’DA SÜRDÜ..

CHP’nin eğitim alanındaki sorunlara dikkat çekmek için 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı ‘Eğitim Maratonu’nun bir sonraki durağı Yalova oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, eğitim sistemine dair birçok önemli konu ele alındı. Özçağdaş, Ankara’da başlayan ve Yalova’da dokuzuncu il olarak devam eden eğitim maratonunda, eğitimle ilgili 21 ana başlıkta, 100’ün üzerinde konunun tartışıldığını belirtti. Bu kapsamda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Erken Çocukluk Eğitimi, Temel Eğitim ve Ortaöğretim, Mesleki Eğitim ve Öğretmen Yetiştirme gibi konuların detaylı bir şekilde ele alındığı ifade edildi.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLDİ..

Toplantıda konuşan Suat Özçağdaş, Ankara’da gerçekleştirilen etkinliğin ardından Genel Başkan Özgür Özel ile yaptıkları değerlendirme sonucunda, bu etkinlikleri Türkiye genelinde yaygınlaştırma kararı aldıklarını söyledi. Özçağdaş, “Bu toplantılarla Edirne’den Ardahan’a kadar her ilde eğitimle ilgili paydaşlarla bir araya geliyoruz. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve STK temsilcileriyle yaptığımız bu buluşmalar, eğitim sistemimizin sorunlarına ışık tutuyor” dedi.Özçağdaş, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı altında sunulan modelin CHP tarafından çağ dışı olarak nitelendirildiğini belirterek, bu konuda Danıştay’a yürütmeyi durdurma talebiyle dava açtıklarını açıkladı. Ayrıca, mülakat sisteminin kaldırılacağına dair Cumhurbaşkanı ve dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti. Özçağdaş, bu konuda da hukuki mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti.

EĞİTİM VİZYONU KONUŞULDU..

CHP’nin eğitim alanında sahada, hukukta, parlamentoda ve mutfakta yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığı’na paralel bir yapıda çalıştıklarını ve eğitim sistemine dair alternatif çözümler ürettiklerini vurguladı. Özçağdaş, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapısına benzer bir yapımız var. Bakan, gölge bakan, bakan yardımcıları, gölge bakan yardımcıları ve genel müdürlerimizle çalışıyoruz. Bunun yanı sıra yerel yönetimlerimizle gurur duyduğumuz belediye başkanlarımızın da dahil olduğu bir yerel yönetimler ve eğitim çalışma grubumuz var” diye konuştu.Eğitimde sağlık konusuna da değinen Özçağdaş, çocukların sağlığının okul ekosisteminin önemli bir unsuru olduğunu belirtti ve bu alanda da çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Ayrıca, 120’nin üzerinde öğretim üyesinin CHP’nin eğitim çalışmalarında görev aldığını ve sayılarının her geçen gün arttığını ifade etti.

EĞİTİM KOMİSYONLARI KURULACAK..

CHP’nin eğitim çalışmalarında örgütsel yapının da büyük bir rol oynadığını belirten Özçağdaş, il ve ilçe eğitim sekreterlerinin CHP’nin eğitim politikalarına katkı sunduğunu söyledi. Özçağdaş, bu bağlamda il ve ilçelerde eğitim komisyonlarının kurulacağını ve yereldeki sorunların bu komisyonlar tarafından ele alınacağını açıkladı. Ayrıca, Kasım ve Aralık aylarında CHP tarafından yönetilen büyükşehirlerde eğitim çalışmalarının sürdürüleceğini belirten Özçağdaş, 2024 yılı içerisinde CHP tarafından yönetilmeyen illerde de bu çalışmaların tamamlanacağını ifade etti.

‘ARALIKSIZ DEVAM EDECEK’..

Toplantının sonunda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, eğitimle ilgili tüm paydaşların görüşlerini dinlediklerini ve bu görüşleri dikkate alarak eğitim politikalarını şekillendirdiklerini belirtti. Özçağdaş, CHP’nin eğitim alanında yürüttüğü çalışmaların Türkiye genelinde geniş bir yankı uyandırdığını ve bu çalışmaların önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Eğitim maratonunun Yalova ayağında ele alınan konular ve sunulan çözüm önerileri, CHP’nin eğitim politikalarına yön vermeye devam edecek. Özçağdaş, son olarak, “CHP olarak çağdaş ve bilimsel eğitimi destekliyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.