yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

MİNİKLER, DOĞADA EŞSİZ BİR GÜN GEÇİRDİ

MİNİKLER, DOĞADA EŞSİZ BİR GÜN GEÇİRDİ
12.08.2024 16:33
0
A+
A-
  • Çınarcık Doğa Eğitim Merkezi, minik doğaseverleri ağırlamaya devam ediyor. Yalova Mevlana Kur’an Kursu öğrencileri, Çınarcık Doğa Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Mevlana Kur’an Kursu öğrencileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çınarcık Şefliği’ndeki Doğa Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Etkinlik kapsamında, 10 öğrenciye çeşitli doğa bilinci kazandırma eğitimleri verildi. Günün programı, eğitim merkezinin sunduğu geniş bir içerikle zenginleştirildi. Öğrenciler, akıllı tahta uygulamaları kullanarak doğa bilincini artıran eğitimlere katıldılar. Ayrıca, merkezdeki Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan canlı yaban hayvanları tanıtıldı ve öğrencilere bu konuda bilgi verildi. Etkinlik, sanal gerçeklik (VR) gözlükleri ile flora ve fauna türlerinin tanıtımı, kinect oyunları ile çocukların eğlenerek öğrenmelerinin sağlanması gibi modern teknolojilerin kullanımını da içerdi. Öğrenciler, ayrıca şeflikte bulunan serada tohum dikimi yaparak, şeflik bahçesindeki endemik bitki türleri, orman ve meyve ağaçları hakkında uygulamalı eğitimler aldılar. Bu tür eğitimlerin, çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve çevre bilincini artırmak adına büyük önem taşıdığı vurgulandı. Etkinlik, katılımcıların doğayla olan bağlarını güçlendirmeyi ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçladı. Yalova Mevlana Kuran Kursu öğrencilerinin Doğa Eğitim Merkezi ziyareti, hem öğretici hem de keyifli anlar yaşatarak başarılı bir şekilde tamamlandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.