yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0862
EURO
38,0962
ALTIN
2.841,18
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
22°C
Yalova
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

MAG-DER SESSİZ YÜRÜYECEK

MAG-DER SESSİZ YÜRÜYECEK
11.08.2024 14:15
0
A+
A-

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yıldönümü dolayısıyla anlamlı bir anma programı düzenleyecek..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Hayatını kaybeden binlerce insanın acısının hala taze olduğu bu kara günün yıldönümünde, MAG-DER hem depremin unutulmaması hem de halkın afet bilinci konusunda daha da bilinçlendirilmesi amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

DEPREMİ UNUTTURMAMAK İÇİN SESSİZ YÜRÜYÜŞ…

MAG-DER’in düzenleyeceği etkinlikler, 16 Ağustos akşamı saat 22.30’da Gazipaşa Caddesi üzerinde yer alan Mini Amfi Tiyatro’dan başlayacak olan sessiz yürüyüşle başlayacak. Bu anlamlı yürüyüşün güzergahı, depremde hayatını kaybedenlerin anısına inşa edilen Deprem Anıtı olacak. Sessiz yürüyüş hem depremin kurbanlarını anmak hem de olası afetlere karşı farkındalık oluşturmak adına büyük bir öneme sahip. MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, yürüyüşle ilgili, “Amacımız, 25 yıl önce yaşanan bu büyük felaketi unutturmamak ve aynı zamanda toplumda deprem bilincini daha da pekiştirmek” açıklamalarında bulundu.

AFET BİLİNCİ VE EĞİTİM STANDI..

MAG-DER, anma programının yanı sıra 16 Ağustos günü boyunca Gazipaşa Caddesi üzerinde bir stant açarak halkı bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunacak. Açılacak bu stantta, afetlere hazırlık ve bilinçlendirme amacıyla broşürler ve bilgilendirici kitapçıklar dağıtılacak. Ayrıca, olası afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini vurgulayan tatbikatlar ve slayt gösterileri yapılacak. MAG-DER Başkanı Karaçam, “Halkımızla bire bir görüşmeler yapıp onların sorularını cevaplandıracağız. Böylece, afet bilinci konusunda daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

TÜM YALOVA HALKI VE STK’LAR DAVETLİ..

MAG-DER Başkanı Karaçam, etkinliğin yalnızca MAG-DER üyeleriyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, tüm Yalova halkını ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) bu anlamlı etkinliğe davet etti. Karaçam, “Bu sadece bir anma etkinliği değil, aynı zamanda gelecekte olabilecek felaketlere karşı toplumsal farkındalığı artırma amacı taşıyor. Tüm Yalova halkını, geçmişten ders çıkararak geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak bu etkinliğimize katılmaya davet ediyoruz” dedi.

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ: UNUTULMAYAN ACI..

1999 yılında meydana gelen ve ‘Asrın Felaketi’ olarak anılan 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi, 17 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine, on binlerce kişinin yaralanmasına ve yüzbinlerce insanın evsiz kalmasına yol açmıştı. Bu büyük felaketin ardından 25 yıl geçmesine rağmen, acılar hala tazeliğini koruyor. Yalova, depremden en çok etkilenen illerden biri olarak, o günün acısını en derinden hisseden yerlerden biri olmuştu. Bu nedenle, MAG-DER’in düzenlediği etkinlikler, yalnızca bir anma değil, aynı zamanda bu acıların tekrar yaşanmaması için bir uyarı niteliği taşıyor.

YALOVA’NIN ACI HATIRASI..

Sessiz yürüyüşün son bulacağı Deprem Anıtı, Yalova’da depremde hayatını kaybedenler için inşa edilmiş bir hatıra mekanı olarak büyük bir anlam taşıyor. Anıt, Yalova halkı için hem bir yas tutma mekanı hem de depremin unutulmaması gereken etkilerini hatırlatan bir sembol olarak duruyor. MAG-DER’in düzenleyeceği sessiz yürüyüş, bu anıtın önünde sona erecek ve burada dualar edilecek. MAG-DER’in 25. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği bu anma ve bilinçlendirme etkinlikleri, Yalova halkının depremle ilgili bilincini artırmayı, depreme karşı hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha hatırlatmayı amaçlıyor. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin kurbanları, bu tür etkinliklerle unutulmayacak ve onların hatırası, yeni nesillerin depreme karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum olmaları yolunda atılan adımlarla yaşatılacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.