yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

TARIM VE HAYVANCILIKTA YENİ BİR ADIM

TARIM VE HAYVANCILIKTA YENİ BİR ADIM
09.08.2024 17:17
0
A+
A-

75 BAŞ SÜT SIĞIRCILIĞI İÇİN HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

 

Tarım ve hayvancılık sektörünün geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen projelere bir yenisi daha eklendi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 15. etap kapsamında, Kudu Çiftliği Et ve Süt Ürünleri Besicilik Anonim Şirketi ile Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında önemli bir hibe sözleşmesi imzalandı. Sözleşme, 75 baş süt sığırı kapasitesine sahip bir işletmenin kurulmasını ve bu alanda üretimin artırılmasını amaçlıyor.

TARIM VE HAYVANCILIKTA YENİ BİR ADIM..

KKYDP’nin 15. etabı kapsamında imzalanan bu hibe sözleşmesi, Yalova’da tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve üretim kapasitesinin artırılması hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Türkiye genelinde kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla hayata geçirilen KKYDP, her geçen gün yeni projelerle tarım sektörüne katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kudu Çiftliği Et ve Süt Ürünleri Besicilik A.Ş., süt sığırcılığı alanında faaliyet göstermek üzere 75 baş kapasiteli bir işletme kuracak. Bu işletme sayesinde Yalova’nın süt üretimi kapasitesinde ciddi bir artış sağlanması ve yerel ekonomiye önemli katkılar sunulması bekleniyor.

HİBE PROGRAMININ ÖNEMİ..

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sağlanan hibe desteği, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesine yönelik önemli bir teşvik olarak öne çıkıyor. Söz konusu hibe programı, üreticilerin modern tarım teknikleriyle tanışmalarını ve işletmelerini bu doğrultuda yeniden yapılandırmalarını amaçlıyor. Hibe kapsamında sağlanan destek, aynı zamanda yerel üreticilerin finansal yüklerini hafifletmek ve sektördeki rekabet gücünü artırmak amacıyla da büyük bir rol oynuyor.

YEREL EKONOMİYE KATKI..

Yalova’da gerçekleştirilecek bu proje, hem tarımsal üretimin artırılması hem de istihdam yaratılması açısından büyük önem taşıyor. Kudu Çiftliği’nin hayata geçireceği bu yeni yatırım, yerel halk için yeni iş imkânları yaratacak ve bölge ekonomisine doğrudan katkı sağlayacak. Ayrıca, yerel pazarda süt ve süt ürünleri arzında artış yaşanmasıyla birlikte, tüketiciler de daha kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşma imkânı bulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.