yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0625
EURO
38,0418
ALTIN
2.834,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

‘O’NUN ADI BU PARKTA YAŞAYACAK’

‘O’NUN ADI BU PARKTA YAŞAYACAK’
06.08.2024 14:20
0
A+
A-

MİMAR ERGÜDER FALAY’IN ADI PARKTA YAŞAYACAK

  •  Yalova’da şehircilik ve mimarlık alanında önemli katkılarda bulunan, uzun yıllar belediye meclis üyeliği yapmış olan Mimar ve Şehir Plancısı Merhum Ergüder Falay’ın adı, Gaziosmanpaşa Mahallesi Barış Manço Sokak’taki parkta yaşatılıyor.

..”Yerelde, Ergüder ağabey gibi duyarlı, sorunların çözümünde aktif rol oynayan kişileri örnek alacağız ve onun izinden gitmeye çalışacağız.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in talimatlarıyla Gaziosmanpaşa Mahallesi Barış Manço Sokak’taki parka Mimar ve Şehir Plancısı Merhum Ergüder Falay’ın ismi verildi. Bu kapsamda Ergüder Falay’ın anısını yaşatmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Açılış törenine, Falay’ın kıymetli eşi Zehra Falay, çocukları ve torunları katıldı. Etkinlik, Falay’ın Yalova’ya kattığı değerleri ve katkıları anarak duygusal bir atmosferde gerçekleşti.

‘O’NUN ADI BU PARKTA YAŞAYACAK’

Yapılan açılışın ardından burada bir konuşma gerçekleştiren Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Ergüder Falay’ın Yalova için önemli bir isim olduğunu vurguladı. Başkan Gürel, “Bugün, hayatımda önemli anıları olan Rahmetli Ergüder ağabeyimizin adının verildiği parkın açılışını gerçekleştiriyoruz. Kendisi, Yalova için pek çok faydalı çalışmada başrol oynamış değerli bir meslektaşımdı. İlk stajımı onun ofisinde yapmıştım ve bu nedenle duygusal bir bağım var. Onun ismi bu parkta yaşayacak. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yerelde, Ergüder ağabey gibi duyarlı, sorunların çözümünde aktif rol oynayan kişileri örnek alacağız ve onun izinden gitmeye çalışacağız. Kendisine tekrar Allah’tan rahmet diliyor, mekânının cennet olmasını temenni ediyorum. Parkı daha da güzelleştirmeye devam edeceğiz ve onun hatırasını yaşatacağız” dedi.

FALAY ANISINA PARKA AĞAÇ DİKİLDİ

Duaların okunduğu etkinlikte bir de Ergüder Falay anısına ağaç dikimi gerçekleştirildi. Etkinlik, Ergüder Falay’ın Yalova’daki hizmetlerinin ve topluma olan katkılarının takdir edilmesi açısından anlamlı bir vefa örneği olarak kaydedildi. Parkın açılışı, katılımcıların parkta yapılan düzenlemeleri ve yaşam alanını yerinde görmeleriyle son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.