yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0138
EURO
38,1301
ALTIN
2.859,96
BIST
9.967,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

33 MİLYON TL’LİK TESİS

33 MİLYON TL’LİK TESİS
26.07.2024 18:07
0
A+
A-

YALOVA, KENDİ ASFALTINI KENDİ ÜRETECEK

  •  Yalova İl Özel İdaresi tarafından Taşköprü-Kılıç Yolu üzerinde yapılan Asfalt Plent Tesisi düzenlenen törenle açıldı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova İl Özel İdaresi tarafından ilimize kazandırılan Asfalt Plent Tesisi düzenlenen törenle açıldı. Törene; Törene Vali Vekili Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Belediye Başkan Vekili Murat Tiryaki, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, kurum müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

’33 MİLYON TL DEĞERİNDE TESİS’

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, “İl Özel İdaresi olarak, Altınova’dan Armutlu’ya ilimizin tamamında kültürden eğitime, spordan tarıma, alt yapıdan üst yapıya pek çok projeyi hayata geçirdik. Bugün de sözünü verdiğimiz projelerden birini daha hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. İdaremizi bir adım öne taşıyacak 33 milyon TL değerinde, saatte 160 ton üretim kapasitesine ve 150 ton bitüm depolama alanına sahip tesisimizin açılışını sizlerle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk yaşıyoruz. Hemen arkamızdaki alanla girişte konumlanmış olan eski tesisimiz artık ihtiyaca cevap vermiyordu. Ekipman tedarikinde zorlanıyor ve yol sezonunda 20 güne kadar uzayabilen bakım süreçleri gerekiyordu. Bu nedenle İl Genel Meclisimizden aldığımız yetkiyle son teknoloji ve çevre dostu yeni bir tesis kurma kararı aldık. 550 kilometreyi aşan ve her geçen gün büyüyen bir yol ağına sahibiz” dedi.

‘250 KİLOMETRE ARAZİ YOLU ÇALIŞMASI BAŞLATTIK’

Bu tesisle birlikte dayanıklı ve modern yollar inşa edeceklerini söyleyen Yılmaz, “Asfaltın plentimizi de daha hızlı ve verimli hizmet verebilmek amacıyla Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın İl Emlak Genel Müdürlüğümüzden tahsis ettiğimiz şu an burada bulunduğumuz maden standımızın içerisine kurmuş olduk. Bu plent sayesinde artık modern ve dayanıklı yolları inşa edebilecek, ulaşım ağımızı güçlendirecek ve bölgemizin refahına katkıda bulunacağız. Bu yıl 55 kilometre sathi kaplama, 250 kilometre arazi yolu çalışması başlattık. Tonlarca yama yaptık. Tesisimizden üreteceğimiz asfalt ile bu sene 12 bin metrelik üzerinde yeni sıcak asfalt yol yapacağız. Kapasitemizi sadece idaremize değil, benzer sektörler dahil olmak üzere tüm kamu ve kuruluşlarına hizmet verecek şekilde tasarladık” ifadelerini kullandı.

2024 YILINI, YOL SEZONU İLAN EDİYORUZ’

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ise, şunları dile getirdi: “Sadece Yalova İl Özel İdaresi’nin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik değil, aynı zamanda ilimizde bulunan bütün yerel yönetimlerin ve çevre ilçelerde bulunan yerel yönetimlerin de ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmete aldığı asfalt plentinin açılışının heyecanını yaşıyoruz. Asfalt plent tesisi Yalova İl Özel İdaresi’ndeki değişimin, dönüşümün, yenileşmenin, gelişmenin, büyümenin ve Yalova’nın tamamını kapsayacak hizmet anlayışının çok somut bir ifadesi. Hem geçen dönem hem de bu dönem bu tesisin açılması için oy kullanan hangi partiden seçilmiş olursa olsun meclis üyelerimize sizlerin huzurunda çok teşekkür etmek istiyorum. İl Genel Meclisimizin almış olduğu kararla bu tesis hayata geçirildi. Kredi aşamasından, yer tahsis aşamasına kadar çok meşakkatli bir sürecin sonucunda buraya gelindi. Şu an üzerinde bulunduğumuz Kılıçköy yolu bizim Yalova olarak çokta yapımı ile ilgili mağduriyetler yaşadığımız bir yol. Normalde bu yol, İl Özel İdaresi’nin yolu olmamasına rağmen köylerimizin ulaşımını sağlamada önemli bir güzergah olması nedeniyle buradan çıkan ilk asfaltlarla bu yol üzerinde bir iyileştirme çalışmasını da yapmış olacağız. İnşallah kazasız belasız bir şekilde bu yol sezonunu geçirmeyi ümit ediyoruz. 2024 yılının yol sezonu ilan ediyoruz. İnşallah bu yıl 55 kilometre sathi kaplama, 250 kilometre arazi yolu, 12 kilometre sıcak asfalt olmak üzere yoğun bir yol yapım faaliyetimiz olacak. Ayrıca rutin olarak 7/24 devam ettiğimiz yama, onarım, bakım çalışmalarımız var. İnşallah bu plentin açılmasıyla birlikte diğer yerel yönetimlerle başta Yalova Belediyemiz olmak üzere diğer belediyelerimizle de iş birliği içerisinde yollarımızı daha konforlu hale getirmiş olacağız.”

Vali Vekili Mehmet Bahattin Atçı da bir selamlama konuşması yaparak, tesisinin Yalova’ya hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün dualarıyla program sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.