yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0208
EURO
38,0116
ALTIN
2.827,90
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

ELMALIK KÖYÜ 100. YAŞINI COŞKUYLA KUTLAYACAK

ELMALIK KÖYÜ 100. YAŞINI COŞKUYLA KUTLAYACAK
18.07.2024 14:00
0
A+
A-

Elmalık köyü 100. yaşını kutlarken, geçmişten günümüze taşıdığı değerlerle dolu bir etkinlik programı ile tüm Yalovalıları bir araya getirmeyi hedefliyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’ya önemli siyasetçiler kazandırmış olan Elmalık köyü, kuruluşunun 100. yıldönümünü 31 Ağustos’ta düzenlenecek etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

‘Türk köyüne dönüşmemizin 100.yılı’

Elmalık Köyü Muhtarı Melih Boz, bu özel kutlama hakkında yaptığı açıklamada, “Lozan Barış Antlaşması’na ek olarak yapılan sözleşme neticesinde mübadil olarak ülkemize Selanik’ten  (Drama) ve Yalova Burhaniye köyünden gelen atalarımız, 1924’te Rumların terk ettiği köyümüze yerleşmişlerdir. Bu yıl bir Türk köyüne dönüşmemizin 100. yıldönümü. Kuruluşumuzu büyük bir coşku ve heyecanla kutlamak üzere hazırlıklara başladık” dedi.

Elmalık köyünden yetişen önemli isimler

Muhtar Boz, Yalova’nın Türk siyasetinde önemli isimler yetiştirdiğini vurgulayarak, köylerinden çıkan liderlerin önemine dikkat çekti. Boz, “Yalova’yı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilk temsil eden Turan Koçal, İstanbul Milletvekilliği yapmıştı. İl olduktan sonra Yalova’nın ilk milletvekili olan Yaşar Okuyan ise bakanlık da yaptı. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, köyümüzün gurur kaynaklarından biridir. Ayrıca Yalova Belediye Başkanlığı yapmış olan Cengiz Koçal, Yakup Koçal ve Vefa Salman da köyümüz halkındandır” şeklinde konuştu.

Kutlama detayları

31 Ağustos’ta düzenlenecek etkinlikler için hazırlıkların sürdüğünü belirten Muhtar Boz, “Değerli büyüklerimizin de fikir ve önerilerini alarak bir program hazırlıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi köyümüze bekliyoruz” diyerek davetini iletti. Kutlama tarihi, aynı zamanda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ertesi günü olması sebebiyle de özel bir anlam taşıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.