yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0565
EURO
38,0492
ALTIN
2.827,77
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINA YENİ TEŞVİK

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINA YENİ TEŞVİK
17.07.2024 14:12
0
A+
A-
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzaladı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İŞKUR tarafından yeni uygulamaya konan teşvik ile ilgili bilgi veren Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, gençlerin mesleki ve teknik okullarında eğitim aldıkları alanda iş hayatına girmesini kolaylaştırmak ve mesleki eğitimini aldıkları sektörlerde istihdam edilmeleri amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzaladı.

YEDİ ALAN BELİRLENDİ..

Bu işbirliği sayesinde; ilk etapta yedi meslek alanı belirlenmiş ve bu alanlarda eşleştirme çalışması tamamlandı. Bu alanlar; elektrik-elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekân tasarımı, motorlu araçlar teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme ve gemi yapımı alanları.

YÜZDE 30 CEP HARÇLIĞI..

İŞ-KUR ve MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında çalışma komisyonu kuruldu. Komisyon tarafından mesleki ve teknik eğitim alan ve dallarının Türk meslekler sözlüğündeki meslekler ile eşleştirilmesine yönelik teknik çalışma yürütülüyor. Belirlenen meslek alanlarına ilişkin eşleştirmeler kapsamında öğrenciler; mezun oldukları alanda İşbaşı Eğitim Programına katıldıklarında asgari ücretten yüzde 30 daha fazla tutarda cep harçlığı kazanacak.

AYLIK NET KAZANÇ..

İl Müdürü Erhan Dede, “Hali hazırda İşbaşı Eğitim Programına katılımcıları için 653,93 TL olarak belirlenen günlük zaruri gider miktarı, meslek lisesi mezunlarının, mezun oldukları alanda İşbaşı Eğitim Programına katılım sağlamaları durumunda, 850,11 TL olarak uygulanacak. Katılımcıların aylık olarak 26 gün çalışma olması durumunda kendilerine 22.100,86 TL zaruri gider ödemesi yapılacak” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.