yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

TÜM HAZIRLIKLAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ

TÜM HAZIRLIKLAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ
10.07.2024 16:26
0
A+
A-

YALOVA’DA İL AFET RİSKİ AZALTMA PLANI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında, İl Afet Riski Azaltma Planı (İRAP) toplantısı gerçekleştirildi..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Toplantıya, belediye başkanları ve çeşitli kurum amirlerinin yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Burak Gül ve Başkan Yardımcısı Hasan Sami Karakaya da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Hülya Kaya, Yalova’nın deprem bölgesinde yer aldığını ve afet risklerini minimize etmek için hazırlanan planların önemine vurgu yaptı. Dr. Kaya, “İlimizde meydana gelebilecek olası afetlere karşı hazırlıklı olmak, riskleri en aza indirmek ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla, tüm kurumlarımızın iş birliği içinde çalışması büyük önem taşıyor” dedi.

‘TÜM HAZIRLIKLAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ’..

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş ise, sağlık sektörünün afet anında oynayacağı kritik rolü anlatarak, sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Dr. Karakuş, “Afet anında sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için tüm hazırlıklarımızı gözden geçiriyoruz. Ayrıca, personelimizin eğitimlerini düzenli olarak güncelliyoruz” şeklinde konuştu. Toplantıda, kamu hastaneleri hizmetlerinin afet anında nasıl organize edileceği ve koordinasyonun nasıl sağlanacağına dair detaylı planlar görüşüldü. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Burak Gül, “Hastanelerimizin afet durumlarında etkin bir şekilde hizmet verebilmesi için çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyoruz ve tatbikatlar düzenliyoruz” dedi. Toplantının sonunda, kurumlar arasında iş birliği ve koordinasyonun artırılması amacıyla düzenli olarak bir araya gelinmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, İRAP’ın uygulanması sürecinde ortaya çıkabilecek sorunlara hızlı çözümler üretmek için bir kriz yönetim merkezi oluşturulması planlandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.