yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0862
EURO
38,0962
ALTIN
2.841,18
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
22°C
Yalova
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

YALOVA FİLM FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

YALOVA FİLM FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
02.07.2024 14:54
0
A+
A-
  • Bu yıl ilki düzenlenecek olan Yalova Belgesel Film Festivali, 9-12 Ekim 2024 tarihleri arasında Yalova Valiliği ve Yalova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Festival, Ulusal Uzun Metraj Belgesel Film, Ulusal Kısa Metraj Belgesel Film ve Yalova Kültürel Miras ve Tanıtım Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması olmak üzere üç ayrı kategoride başvuruları kabul edecek. Belgesel film tutkunları ve yapımcıları için önemli bir fırsat sunan festival, Türkiye genelinde geniş bir katılım bekliyor. Başvurular 25 Haziran 2024 tarihinde başladı ve son başvuru tarihi 20 Ağustos 2024, Salı, saat 17.00 olarak belirlendi. Festivalin amacı, belgesel film yapımcılarını desteklemek ve Türkiye’nin kültürel zenginliklerini ve çeşitliliğini belgesel sinema aracılığıyla tanıtmak. Ayrıca, Yalova’nın tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekmek ve bu zenginliklerin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak hedefleniyor. Başvurular, festivalin resmi web sitesi üzerinden yapılabilecek. Yarışmaya katılacak filmler, alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve kazananlar festivalin son gününde düzenlenecek ödül töreni ile açıklanacak. Yalova Belgesel Film Festivali, belgesel sinemaseverler için yeni keşifler sunacak ve Yalova’nın kültürel dokusunu daha geniş kitlelere ulaştıracak.

YARIŞMA KATEGORİLERİ..

Ulusal Uzun Metraj Belgesel Film Yarışması: Bu kategoriye en az 30 dakika uzunluğundaki belgesel filmler katılabilir.

Ulusal Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması: Bu kategoriye en fazla 30 dakika uzunluğundaki filmler katılabilir.

Yalova Kültürel Miras ve Tanıtım Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması: Bu kategoriye sadece Yalova Kültürel Miras ve Tanıtımı temalı belgesel filmler başvurabilir.

ÖDÜLLER..

Ulusal Uzun Metraj Belgesel Film Yarışması’nda birinci olan filme 100.000 TL para ödülü ve onursal nitelikte bir ödül. İkinci olan filme 75.000 TL para ödülü ve onursal nitelikte bir ödül. Üçüncü filme 50.000 TL para ödülü ve onursal nitelikte bir ödül. Ulusal Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması’nda birinci olan filme 60.000 TL para ödülü ve onursal nitelikte bir ödül. İkinci olan filme 40.000 TL para ödülü ve onursal nitelikte bir ödül. Üçüncü olan filme 30.000 TL para ödülü ve onursal nitelikte bir ödül. Festivalin amacı, belgesel film yapımcılarını desteklemek ve Türkiye’nin kültürel zenginliklerini ve çeşitliliğini belgesel sinema aracılığıyla tanıtmak. Ayrıca, Yalova’nın tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekmek ve bu zenginliklerin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak hedefleniyor. Başvurular, festivalin resmi web sitesi üzerinden yapılabilecek. Yarışmaya katılacak filmler, alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve kazananlar festivalin son gününde düzenlenecek ödül töreni ile açıklanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.