yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
24°C
Yalova
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

MİNİK ÖĞRENCİLER KOMPOSTU ÖĞRENDİ

MİNİK ÖĞRENCİLER KOMPOSTU ÖĞRENDİ
20.05.2024 17:17
0
A+
A-
  • Çiftlikköy Ragıp Naile Saraç Anaokulu’nun minik öğrencileri, ilçe sahilinden elde edilen yosunlar ve evsel organik atıklardan oluşturulan kompostla okul bahçesindeki çiçek ve bitkileri besledi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Çiftlikköy Belediyesi Kompost Tesisi’nde üretilen kompost, anaokulu miniklerinin çevre ve geri dönüşümle ilgili farkındalıklarını artırmak için gerçekleştirilen etkinlikte kullanıldı. Belediyenin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, okula 15 kg’lık kompost hediye ettiklerini dile getirerek, “Sıfır Atık Merkezimiz içinde yer alan kompost tesisimizi ziyaret eden okullardan gelen öğrencilere evlerinde kullanmak üzere 1’er kg’lık kompost paketleri hediye ediyorduk. Ragıp Naile Saraç Anaokulu’ndaki miniklerimizle ise farklı bir etkinlik yapmak istedik. Tesislerimizde ürettiğimiz kompostu okullarının bahçelerinde kullandık. Minikler bu şekilde kendileri bitkileri besleyerek hem eğlendiler, hem de bu yaşlarda böyle bir etkinliğe katılarak çevre bilinciyle ilgili uygulamaları yaparak öğrenmiş oldular” diye bilgi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.