yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0208
EURO
38,0116
ALTIN
2.827,90
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

BİR SEZON DAHA GERİDE KALDI

BİR SEZON DAHA GERİDE KALDI
14.05.2024 14:59
0
A+
A-

YEŞİLOVA FIRSAT TEPTİ, ALTINOVA LİGDEN DÜŞTÜ!

  • Bölgesel Amatör Ligi’nde yorucu ve zorlu bir sezon daha geride kaldı. Nefes kesen karşılaşmaların oynandığı maratonda temsilcilerimizin de yer aldığı grubu şampiyon tamamlayan Nilüfer Belediye Futbol Kulübü, TFF 3. Ligi’ne adını yazdırdı.

Ekiplerimizden Yalova Yeşilovaspor, son haftada Bursa’da kaybetti ve Burhaniye’nin de Karasu deplasmanında kazanmasıyla yeşil-beyazılar ligi üçüncü sırada tamamladı.

Küme düşmesi daha önce kesinleşen Altınova Belediyespor da kendisi gibi düşmesi netleşen Görükle İpekspor’a yenilip grubu sonunculukla bitirip BAL’a veda etti.

 

Onur ERDİK

Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlediği 2023-2024 sezonu Bölgesel Amatör Lig heyecanı noktalandı. 3. Grup’ta mücadele veren temsilcilerimiz Yalova Yeşilovaspor ile Altınova Belediyespor, Bursalı rakipleriyle oynadıkları maçları mağlubiyetle tamamladı. Yeşil-beyazlılar, Nilüfer Belediye Futbol Kulübü’ne deplasmanda boyun eğdi. Sarı-yeşilliler de evinde Görükle İpekspor’a karşı olan üstünlüğünü koruyamayıp lig sonunculuğu unvanıyla yerel lige geriledi.

Yeşilova, Nilüfer deplasmanında kayıp..

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligi’nde 3. Grup’ta şampiyonluğu Nilüfer Belediye Futbol Kulübü’ne kaptıran Yalova Yeşilovaspor, olası statü değişikliğinde ikinci basamaktaki yerini korumak için Bursa’da puan avındaydı. Ancak yeşil-beyazlılar, Nilüfer’e 4-2’lik skorla kaybedince hem yerinden oldu hem de olası statü değişikliğindeki avantajını yitirdi. Bu sonuçla temsilcimiz, 53 puanla BAL 3. Grup’u 3.sırada tamamlayıp sezonu noktaladı. Şampiyon Nilüfer Belediye FK ise 64 puanla ligi bitirdi.

Burhaniye son nefeste..

Ligde olası statü değişikliğinde ikinci sıra için şansını son haftaya taşıyan Burhaniye Belediyespor, son nefeste avantajı kaptı. Balıkesir temsilcisi, Sakarya’da Karasuspor deplasmanında geriye düşmesine rağmen duraklama anlarında bulduğu golle müsabakayı 3-2 kazandı ve 3 puanın sahibi oldu. Bu galibiyetle Burhaniye, 54 puanla ligde ikinci sıraya yerleşip maratona nokta koydu. Karasu da 30 puanla grubu 9.sırada kapattı.

Altınova prestij kaybetti..

BAL’a en çok katılım sağlayan takımların başında gelen Altınova Belediyespor, 26. ve son hafta maçında Görükle İpekspor’la karşı karşıya geldi. İlk yarısını önde kapattığı maçta sarı-yeşilliler, rakibine 3-2’lik skorla mağlup olunca 19 puanda kalarak grubu son sırada kapayıp küme düştü. 20 puandaki Bursa temsilcisi de 13.sırada ligi tamamlayıp tıpkı Altınova gibi BAL’a veda etti.

Mustafakemalpaşa, Çanakkale’de 6 golle galip..

Grubun son haftasında Çanakkale’de Bigaspor’a konuk olan Mustafakemalpaşaspor Belediye,  rakibini 6-3’lük skorla yendi. Haftanın diğer maçlarında; Hendekspor, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u 3-1 mağlup etti. Bandırma Eti Maden Etispor, seyircisi önünde Arifiye Kalaycıspor’u 3-1 ile geçti. Doğugücü-Yeni Çanspor mücadelesi ise Bursa ekibinin maça çıkmaması nedeniyle oynanamadı. Çanakkale temsilcisi Yeni Çan’ın 3-0 hükmen galip ilan edilmesiyle beraber BAL 3. Grup’ta 2023-2024 sezonu tamamlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.