yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
26°C
Yalova
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C

‘BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM’

‘BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM’
11.01.2024 16:55
0
A+
A-

‘KISA SÜREDE YALOVA’MIZI KENTSEL DÖNÜŞÜME HAZIRLAYACAĞIZ’

  • 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Yalova Belediyesi tarafından basın mensuplarına özel bir program düzenlendi. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, başkan yardımcıları ve AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, basın mensupları ile bir araya geldi.

..”Parsel bazlı kentsel dönüşümde 2023 yılında bir meclis kararı aldık. 5-6 katlı binaları yıkarsak, tekrar 5-6 katlı bina yapabiliyoruz. Bu 23 yıl boyunca yapılamadı. Biz 6 ayda, yüz binanın yapım ruhsatını verdik. 20 yıl önce yapılsaydı; bugün 5-6 katlı binalar da kentsel dönüşüme girmiş olacaktı.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Tutuk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Hilton Garden Inn Yalova’da gerçekleşen gecede; Başkan Tutuk’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıduman, Fatih Şahin, Volkan Dadaloğlu, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Candan Yılmaz da hazır bulundu.

Gazetecilerin gününü kutladı

Gazetecilerin fedakarca toplumsal bir sorumluluğu yerine getirdiğini söyleyen Başkan Tutuk, çalışan gazetecilerin gününü kutladı. Başkan Tutuk, göreve geldiği süre boyunca Yalova’da yapmış oldukları çalışmaları anlattı.

‘Birinci önceliğimiz kentsel dönüşüm’

Kentsel dönüşümden alt yapıya, spordan kültür sanat etkinliklerine kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Tutuk, Yalova’nın birinci önceliğinin kentsel dönüşüm olduğuna vurgu yaptı. Tutuk, “Kentsel dönüşüme biz iki etapta bakıyoruz. Bir ada bazlı, bir de parsel bazlı. Bağlarbaşı Mahallesi kentsel dönüşüm. Bana söylenilen Ocak ayında hafriyatların başlanılması. Bir mahallede kentsel dönüşüm yapıyoruz; hiç sorunsuz. Hak sahipleri ile görüşmeler yaptık, niyetimizi anladılar. Herkes bu işten kazançlı çıkacak, herkesin dairesi olacak. En önemlisi depreme dayanıklı dairelerde hemşerilerimiz hayatlarını sürdürecek. Parsel bazlı kentsel dönüşümde 2023 yılında bir meclis kararı aldık. 5-6 katlı binaları yıkarsak, tekrar 5-6 katlı bina yapabiliyoruz. Bu 23 yıl boyunca yapılamadı. Biz 6 ayda, yüz binanın yapım ruhsatını verdik. 20 yıl önce yapılsaydı; bugün 5-6 katlı binalar da kentsel dönüşüme girmiş olacaktı. Herkes depreme dayanıklı binalarda oturuyor olacaktı. İnşallah biz kısa sürede Yalova’mızı kentsel dönüşüme hazırlayacağız” dedi.

‘İsale hattı projesinin yüzde 70’i tamamlandı’

Ana isale hattı projesinin Yalova için çok önemli olduğunu söyleyen Tutuk, “Barajı yaklaşık 10 tane belediyeye taşıyan ana isale hattı, bu hat depremde 26 yerden parçalanmış, çürümüş, yüzde 26 su kaçağı olan bir hat. Bu hattı yenilemek seçimden önce cesaret ister, para ister, vizyon ister, özveri ister. Biz bunu başardık. Şu anda yüzde 70’i bitti. 450 milyon TL de ödeme yaptık. Alt yapıya yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırım” şeklinde konuştu.

‘Başkanıma inanıyorum’

Gecede bir konuşma da AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü yaptı. Gazetecilerin gününü kutlayan Güçlü, Mustafa Tutuk’un ve ekibinin 4 yıl boyunca Yalova’nın geleceğine yönelik çalışmalar yaptığını kaydetti. Bir selamlama konuşması yapan Güçlü, “Yalova’yı huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir kent yapmak için uğraşacağız. ‘Yalova’yı çok seviyoruz, Yalovalıyız’ jargonları ile oy alan insanların Fatih Caddesi önünü, 6 sene boyunca her yağmur yağdığında göl olduğunu görmeden Yalova sevilmez. Biz Yalova’yı öyle sevmiyoruz. Mustafa başkanım göreve geldi. Bütün Fatih Caddesi kazıldı, borular değişti. Yalova’yı sevmek böyle olur. Ben Sayın Başkanıma inanıyorum; seçimi aldıktan sonra da Yalova’da çok büyük işlere imza atacak” ifadelerini kullandı.

Gecenin sonunda basın mensuplarına Yalova Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi. Fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.