yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Çok Bulutlu
28°C
Yalova
28°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

5 MİLYON TL’LİK ÖDENEK YETERSİZ KALDI 

5 MİLYON TL’LİK ÖDENEK YETERSİZ KALDI 
03.06.2024 17:45
0
A+
A-
  • Haziran ayı olağan toplantıları çerçevesinde İl Genel Meclisi, gündeminde yer alan önemli konuları görüşmeye başladı.

Bu konular arasında, akıllı su sayacı projesi için daha önceki mecliste uygun görülen 5 milyon TL ödenek limitinin yetersiz kalması ve birliklere aktarılacak ödenek limitinin güncellenmesi yer aldı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısının ilk oturumu dün gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’in başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri okunarak karara bağlandı.

ARAÇ VE İŞ MAKİNELERİNİN KİRAYA VERİLMESİ KONUSU

Toplantının ilk gündem maddesinde, İl Özel İdaresi makine parkında bulunan araç ve iş makinelerinin kiraya verilmesi konusu ele alındı. Bu araç ve makinelerin, köy sakinlerinin veya tüzel kişilerin isteğe bağlı taleplerini karşılamak üzere kiraya verilmesi ve bu kişilerden tahsil edilecek ücret tarifesinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Soygüzel, özellikle vidanjör ve fosseptik çekimleri başta olmak üzere bazı hizmetler için ücret tarifesi belirlenmesinin mevzuat gereği olduğunu belirtti. Konunun görüşülmesi sonrası, son birleşime yetişmesi üzerine, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

BONSAİ MÜZESİ’NİN GİRİŞ ÜCRET TARİFESİ BELİRLENECEK

İl Özel İdaresi İktisadi İşletmesi tarafından işletilmesi kararlaştırılan Bonsai Müzesi’nin giriş ücret tarifesi, toplantının ikinci gündem maddesinde görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan Soygüzel, müzenin kuruluş aşamasından bu yana büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Soygüzel, “Bonsai Müzesi’nin Yalova’mızın turizmine ciddi katkıda bulunmasını öngörüyorduk. Kuruluş aşamasından bu yana öngörümüzün doğru olduğu ortaya çıktı. Açılışımızdan bu yana 2 bin kişi müzeyi ziyaret etti. Özellikle hafta sonları çeşitli illerden otobüslerle ziyaretler gerçekleştiriliyor. Hayrettin Karaca’nın müzede önemli koleksiyonu olması nedeniyle Türkiye’nin farklı şehirlerindeki TEMA grupları da ziyaret ediyor. Bursa, Balıkesir, Ankara, İstanbul’dan çeşitli ziyaret grupları geldi” dedi.

BONSAİ MÜZESİ, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINCA TESCİLLENDİ

Yalova Bonsai Müzesi’nin geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillendiğini kaydeden Soygüzel, bakanlığın müze giriş ücretlerinin belirlenmesi gerektiğini bildirdiğini aktardı. Şu anda, müzeye giriş ücretlerinin yetişkinler için 50 TL, kamu personeli için 30 TL, öğrenciler için ise 20 TL olarak uygulandığını söyleyen Soygüzel, ilgili mevzuat gereğince bu ücretlerin meclis tarafından karara bağlanması gerektiğini vurguladı.

5 MİLYON TL’LİK ÖDENEK YETERSİZ KALDI

Akıllı su sayacı projesine daha önceki mecliste uygun görülen 5 milyon TL ödenek limitinin yetersiz kalması nedeniyle, birliklere aktarılacak ödenek limitinin güncellenmesi konusu görüşüldü. Soygüzel, yaptığı açıklamada, “Su sayaçlarıyla ilgili İller Bankası kredisi kullanılması yönünde bir karar almıştık. Bunun öncesinde de bu çalışmanın Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle yürütülmesi kararlaştırılmıştı. Sayıştay tarafından yapılan uyarılar neticesinde birliğe doğrudan para aktarılmaması, proje bazlı olarak protokol yapılması gerektiği ifade edilmişti. Biz de bu doğrultuda projeler için maksimum 5 milyon TL’lik bir üst limit belirlemiştik. Ancak, akıllı su sayaçlarıyla ilgili maliyet 5 milyon TL’nin üzerinde. Dolayısıyla aldığımız kararı yenileyerek, İl Özel İdaresi ile Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ortak projelerinin limitini yükseltmemiz gerekiyor. Bununla ilgili bir karar alacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.