yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2342
EURO
37,1458
ALTIN
2.980,68
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

4 MAHALLE RAHATLATACAK

4 MAHALLE RAHATLATACAK
17.10.2024 16:28
0
A+
A-

YALOVA BELEDİYESİ’NDEN ÖNEMLİ ALTYAPI ÇALIŞMASI ANA KOLEKTÖR HATTI ÇALIŞMASI 4 MAHALLEYİ RAHATLATACAK

 Yalova Belediyesi, Süvari Sokak’ta ana kolektör hattı ile ilgili önemli bir çalışmanın startını verdi. 800 mm çapında yeni betonarme borular kullanılarak yapılan çalışmalarla 4 mahallenin kanalizasyon giderleri ana kolektöre bağlanacak. Böylece uzun vadede şehrin kanalizasyon hattı rahatlatılmış olacak..

 

HABER MERKEZİ

Yalova Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Süvari Sokak’ta ana kolektör hattı ile ilgili önemli altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Süleymanbey Mahallesi İstanbul Caddesi’nde gerçekleştirilen bu projede, 800 mm çapında yeni betonarme borular kullanılarak ana kanalizasyon hattına bağlantılar yapılmakta. Bu çalışma ile kanalizasyon şebeke hatlarındaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.

ŞEHİR ŞEBEKESİNDEKİ YÜK HAFİFLETİLECEK..

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yasin Bıyıklı, çalışmanın detayları hakkında bilgi verdi. Bıyıklı, “Yalı Caddesi’nde yürüttüğümüz çalışmanın temel amacı, İsmetpaşa, Mustafakemalpaşa, Gaziosmanpaşa ve Paşakent mahallelerimizden gelen atık su hattını şehir içine almadan ana kolektöre bağlamaktır. Bu sayede, şehir şebekesindeki yükü hafifletip, kanalla ilgili yaşanan sorunların büyük bir kısmını çözmüş olacağız. 800 mm’lik yeni hattımız, uzun süreli bir işlevsellik sağlayacaktır” dedi.

BAŞKAN GÜREL, “ALTYAPI SORUNLARINI BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZECEK”..

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, hızla artan şehir nüfusuna karşılık bu tür altyapı güçlendirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Çalışmaların yaklaşık 10 gün içinde tamamlanmasının planlandığını belirten Gürel, bu çalışmanın uzun vadede şehrin altyapısını rahatlatacağını bildirdi. Gürel, “Şehrimizin nüfusunun hızla arttığı bu dönemde, bu çalışmanın yapılması zorunlu hale geldi. Elbette bu süreçte trafik akışında bazı aksaklıklar yaşanabilir ancak bu çalışmaların uzun vadede şehrimizdeki altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine inanıyoruz. Vatandaşlarımıza gösterdikleri anlayış nedeniyle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şehrin altyapısını güçlendirmeyi ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan projede çalışmalar ivedi şekilde sürdürülüyor. Çalışmaların 10 günde tamamlanması planlanıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.