yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
04.07.2024 17:17
0
A+
A-

YALOVA’DA DENİZANASI ALARMI!

  • Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, Yalova’da deniz anası popülasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Deniz anası popülasyonlarındaki bu değişikliklerin sebebini net olarak açıklayamadığını belirten Karataş, gel-git olaylarının etkili olabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, bu yıl kıyılara kadar ulaşan ve sağlık açısından risk oluşturan “kahverengi deniz anası” ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Karataş, insan sağlığını olumsuz yönde etkilese de bu kahverengi deniz anasının doğal bir durum olduğunu ve doğanın bize olumsuz bir sinyal vermediğini vurguladı.

‘VATANDAŞLARI UYARDI’

Karataş, vatandaşları dikkatli olmaya çağırarak, özellikle yüzme alanlarında bu tür deniz analarından uzak durulması gerektiğini ifade etti. Karataş, “Vatandaşlar, kahverengi deniz anasından mutlaka uzak durmalılar. Çünkü vücudun değdiği yeri tahriş ediyor” dedi.

‘SON 3-4 YILDIR ARTTI’

Kahverengi deniz analarının son 3-4 yıldır fazlalaştığını ancak bu sene kıyılara kadar ulaştığını söyleyen Karataş, “Bu deniz anaları yıllardır var ama bu sene daha çok çoğaldı. Siyah deniz anaları yok gibi bir şeydi. 3-4 yıldır biraz var. Bu sene biraz daha çoğaldı ve kıyılara kadar indi. Tabi vatandaş için kötü bir şey. Yüzerken eliyle bile temas etse tahriş eder. Nedenini tam bilemiyorum, belki gel-git olayı ile oluşuyor. Balıkçı ağına geldiği zaman genellikle eldivenle ya da kürele atarak temas etmemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘BEYAZ DENİZ ANASI ZARARSIZ’

Konuşmasında beyaz deniz analarına da değinen Karataş, onların Marmara Denizi’nde hem yaz hem de kış aylarında görüldüğünü, genellikle gel-git ortamlarında koylara toplandıklarını belirtti. Karataş, dip ağlarına takılabilen beyaz deniz analarının ise doğrudan zararlı olmadığını ancak balıkçıların işini zorlaştırabileceğini sözlerine ekledi. Beyaz deniz anaları Marmara Denizi’nde yazın da kışın da var. Suların gel-git ortamıyla koy olan yerlere doluşurlar. Dip ağ çekerken ağlara da engel oluyorlar ama herhangi bir zararı yok” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.