yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0849
EURO
38,0630
ALTIN
2.837,95
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

300 DÖNÜMLÜK ARAZİ İÇİN 54 MİRASÇI!

300 DÖNÜMLÜK ARAZİ İÇİN 54 MİRASÇI!
11.09.2024 15:58
0
A+
A-

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde yer alan 79 dönümlük eski Etibank Tesislerinin bulunduğu araziyle ilgili mirasçılar devreye girdi.

 

İlçede yaklaşık 300 dönümlük arazinin büyük dedelerine ait olduğunu söyleyen varislerin, bu alan içinde eski Etibank Tesislerinin olduğu araziyi de belirleyip yasal hakları için çalışma başlattıkları öğrenildi.

 

Onur ERDİK

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde bulunan ve şuan atıl durumda olan eski Etibank Tesislerinin yer aldığı arazinin mirasçıları, arazinin kendi üzerlerine tescili konusunda harekete geçti. 79 dönümü eski Etibank Tesisleri arazisi olmak üzere Çiftlikköy ilçesinde yaklaşık 300 dönüm arazinin, resmi kayıtlara göre 1911 yılında dedeleri Elmirza Otar’a ait olduğunun belirlendiğini belirten mirasçılarından Selma Turakine, yasal hakları olan alanlarla ilgili hukuki çalışma başlattıklarını söyledi.

54 mirasçı var..

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde büyük dedelerine ait olan arazilerle ilgili tespit ve tedbir konulması için hukuki işlemleri başlattıklarını dile getiren Selma Turakine, Osmanlı döneminden tapuların, arşivlerde büyük dedelerine ait olduğunu belirlediklerini ve büyük dedeleri Elmirza Otar’dan 3 erkek, 2 kız çocuğunun torunları olarak 54 mirasçının hakkının bulunduğunu kaydetti.

13 yıllık dava..

Elmirza’nın 3 erkek ve 2 kız çocuğunun olduğu, mirası ise erkek çocukları üzerine yaptığı belirtilirken, 2 kız çocuğunun varisleri, 13 yıl süren hukuk mücadelesi sonrasında Elmirza’nın mirasçıları oldukları ortaya çıktı. 13 yıllık davanın ardından varis olduğu tescil edilen mirasçı Selma Turakine, “13 yıl süren bir dava oldu. Sonuca çok az kaldı. Şimdi tespitler ve tedbir davasıyla uğraşıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Hak sahibiyiz’..

Dedelerinin mirası olan araziler ve üzerlerindeki taşınmazları kullanan akrabalarının olduğunu, kız çocukların torunları olarak da haklarını aradıklarının altını çizen Turakine, “Şu anda taşınmazları kullanan akrabalarımızın ortağıyız. Tapumuz şu anda Ankara’da arşive kaldırılmış. Türkçeye çevrilmesi, güncellenmesi için bekliyoruz. Yeni çıkacak şuanda tespit edilemeyen yerlerin de hak sahibiyiz. Mirasçılarından birisiyiz. Bildiğimiz şu anda Yalova’da otel olarak kullanılan bir alan daha var. Kesinlik kazanmış durumda. Çünkü akrabalar çalıştırıyor hala.  Çiftlikköy içinde, sahilinde olmak üzere ayrı ayrı yerlerde 308 dönüm kadar bir miktar çıktı. Kalanı için de araştırmalar devam ediyor” diye konuştu.

Eski Etibank Tesisleri arazisi de büyük dedelerine ait..

Osmanlı tapusunda dedelerine ait eski Etibank Tesislerinin içinde bulunduğu arazi başta olmak üzere birçok taşınmazın, mirasçılar olarak üzerlerine tescili için hukuki yoldan çalışmalarına devam edeceklerini belirten Turakine, “Etibank arazisinin dedemizin olduğunu bildiğimiz, torunlarından birinin burayı evlendiği sene sonrasında birkaç yıl kullandığını biliyoruz. Kullanan kişi hala hayatta. Bunu bizzat kendi ağızlarından duyduk. 79 dönüm gibi bir arazi. Deprem öncesinde Etibank’ın kamp tesisi olarak kullanıldı. 2000 yılından sonra alan boş. Depremzedeler bir süre misafir edildi. Sonrasında da şuanda virane şeklinde. Biz de davayı açtıktan sonra kendimizi ispat edemediğimiz için herhangi bir tedbirde bulunamamıştık. Şimdi tedbir kararları çıkarılacak. Dedemize ait ne kadar ve nerede taşınmaz varsa hepsini gereken devlet kararıyla tedbir aldıracağız. Şu anda Osmanlı Tapusu mevcut dedemizin adına” ifadelerini kullandı.

Diğer mirasçılarla görüşüyor..

Selma Turakine bugüne kadar mirasçıların kendilerine ait arazilerle ilgili bazı girişimler yapsa da işin peşine yeterince düşmediğini söyledi. Turakine, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tabi bu süreçte kadastro geçip üstüne yazdıran bazı akrabalarımız oldu. Bunların hepsi tespit edilmiş durunda. İçlerinde de yaşıyorlar. Sonuca varmaya çok az kaldı. Dedemizin aslında 5 çocuğu vardı ama biri kayıp olarak ilan edildi. 4 çocuktan şu anda 54 mirasçı var.  Çocukları zaten yaşamıyor dedemizin. Çocuklarının çocukları, torunları da öldü. Biz torunlarının çocukları olarak mirasçıyız. Dedemizin kızlarının torunlarıyla görüşüyoruz. 2 kızı varmış zaten dedemizin. Biri benim ananem ve birisi de kız kardeşi. Onların çocuklarıyla görüşüyoruz. Birlik olalım. Çünkü onlar da hak sahibi. Bana ne kadar yardımcı olurlarsa hakkımız olanı alabilirsek onların belki daha da fazla kazançları olacak. Ben birlikte hareket etmekten yanayım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.