yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0030
EURO
37,8554
ALTIN
2.820,23
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

30 AĞUSTOS’A ŞEBNEM FERAH YAKIŞMAZ MIYDI!

30 AĞUSTOS’A ŞEBNEM FERAH YAKIŞMAZ MIYDI!
26.08.2024 17:50
0
A+
A-

Yalovalı süper starın, Yalovalı kız öğrenciler için ikna edilmesi bu kadar mı zor olurdu?

Ayranımız yok içmeye ancak…

Sazlı-sözlü eğlencelerden, konserlerden geri duramıyoruz!

 

  • Bir taraftan ‘gelirimiz düşük, masraflar ağır’ diye işçi çıkarmak zorunda kalıyoruz, diğer taraftan ise konserlere-organizasyonlara milyonlar ödemekten çekinmiyoruz.

 

  • Tasarruf yapılacaksa evine ekmek götüren çalışandan değil, sazlı-sözlü eğlencelerden, konser giderlerinden, sanatçı ağırlamalarından, misafir uğurlamalarından yapılmalı.

 

 

 

 

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

 

Yalova Belediyesi, yerel seçimler sonrası çok ciddi bir borç yükü ve ödeme sıkıntısı ile uğraşıyor. Sorunların önemli bir bölümü hala çözülebilmiş değil. Belediye Başkanı Mehmet Gürel, iş başı yaptıktan sonra sıkça gelir-gider tablosunun dengesizliğini kamuoyu ile paylaştı ve belediyenin ciddi bir ekonomik açmazda bulunduğunun altını çizdi.

Göreve geldikten bir süre sonra çok sayıda belediye çalışanının işine son vermek zorunda kaldıklarının altını çizen Başkan Gürel, ödemelerdeki dengeyi tutturabilmek için radikal kararlar almak zorunda olduklarını ve bu noktada ne gerekiyorsa yapacaklarını söylemişti.

  • HARCAMA KALEMLERİNE DİKKAT..

İlerleyen süreçte işten çıkarılan belediye çalışanlarının önemli bir bölümü yasa gereği yeniden işlerine geri dönerken, harcama kalemlerine de dikkat edilmesi ve özellikle özel gün ve gecelerdeki, bayram kutlamalarındaki savurganlığın önüne geçilmesinin önemine dikkat çekiliyor.

  • HABERCİ DEFALARCA UYARDI..

Sadece son dönemde değil, yıllardır sanatçı ödemeleri, konser ve kutlama giderleri, misafir ağırlamaları gibi gider kalemleri Yalova kamuoyunun farklı kesimlerinde tartışma konusu oluyor. 2000’li yılların başlarından bu yana belediye yönetimlerinin en fazla eleştirildiği konuların başında da konserlerin maliyeti geliyor. HABERCİ olarak daha önce de belediye yönetimlerine seslenmiş ve “Yalova’nın ülke ve dünya çapında sanatçıları var. Bunların başında da Yalovalı Şebnem Ferah geliyor. Uzun bir süredir inzivaya çekilen sanatçı, sanat yaşamının bu son döneminde kendi memleketi olan Yalova’da üst düzey bir organizasyonla sahne almaya ikna edilebilir ve dev sponsorlar ile elde edilecek gelirin tamamı Yalovalı kız öğrencilerin öğrenim ve yurt ihtiyacının giderilmesinde kullanılabilir. Hem para harcamamış hem de tersaneler, OSB’ler, fabrikalar yoluyla yurt inşası için ciddi bir fon oluşturmuş oluruz. Böylesi bir sosyal sorumluluk içeren projeye Şebnem Ferah kayıtsız kalmaz, kalamaz. Yeter ki bağlantı kurulsun, projeye ikna edilsin” demiştik.

  • AYNI TAS AYNI HAMAM..

Görünen o ki, özel gün ve gecelerdeki kutlamaların mantığı hiç değişmiyor. Ya belediyenin olmayan (!) bütçesinden ödemeler gündeme geliyor ya da belediyenin yönlendirmesiyle birtakım yerel sponsorların harcamaları üstlenmesi sağlanıyor ve elde edilen kaynaklar isimsiz, çapsız, kim ya da kimler tarafından ve ne amaçlanarak referans edildiği bilinmeyen sözde sanatçılara aktarılıyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.