yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1177
EURO
37,8913
ALTIN
2.800,83
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

25 ÖĞRENCİ DOĞAYI KEŞFETME FIRSATI BULDU

25 ÖĞRENCİ DOĞAYI KEŞFETME FIRSATI BULDU
29.07.2024 15:54
0
A+
A-

Çınarcık Merkez Camii Kuran Kursu’ndan 25 öğrenci, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çınarcık Şefliği’nde bulunan Doğa Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Çınarcık Merkez Camii Kuran Kursu’ndan 25 öğrenci, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çınarcık Şefliği’nde bulunan Doğa Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Eğitim merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerle çocuklara doğa bilincini kazandırmak ve doğal çevreyle ilgili farkındalık oluşturmak hedeflendi.

EĞİTİM SINIFLARINDA AKILLI TAHTA UYGULAMALARI..

Günün ilk bölümünde, eğitim merkezinin modern sınıflarında akıllı tahta uygulamaları kullanılarak doğa eğitimi verildi. Akıllı tahtalar aracılığıyla öğrencilere doğanın korunmasının önemi, çeşitli ekosistemler ve biyoçeşitlilik hakkında interaktif bilgiler sunuldu. Bu uygulamalar, çocukların doğayı daha iyi anlamalarına ve çevre bilincini geliştirmelerine yardımcı oldu.

YABAN HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİNDE TANITIM..

Eğitim merkezinin bir diğer önemli bölümü ise Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi oldu. Burada, çeşitli canlı yaban hayvanları tanıtıldı. Öğrenciler, yaralı veya hasta olan yaban hayvanlarının nasıl tedavi edildiğini ve doğaya tekrar kazandırıldığını öğrendiler. Bu uygulama, çocuklarda yaban hayatına yönelik duyarlılığın artırılmasına yönelik önemli bir adım oldu.

VR GÖZLÜK İLE FLORA VE FAUNA KEŞFİ..

Öğrenciler, sanal gerçeklik (VR) gözlükleri sayesinde doğanın derinliklerine sanal bir yolculuğa çıktılar. VR gözlükler aracılığıyla, farklı flora ve fauna türleri hakkında bilgi sahibi oldular. Bu teknoloji, öğrencilere bitki örtüsünün çeşitliliği ve yaban hayatın zenginliği hakkında etkileyici bir deneyim sundu.

KİNECT OYUNLARI İLE EĞLENCELİ ÖĞRENME..

Günün ilerleyen saatlerinde, Kinect oyunlarıyla çocukların doğa hakkında eğlenerek öğrenmeleri sağlandı. Bu interaktif oyunlar, öğrencilere çevre bilincini artıracak şekilde tasarlanmış olup, doğa konulu çeşitli görevleri eğlenceli bir şekilde yerine getirmelerini sağladı.

SERADA TOHUM DİKİMİ VE BAHÇE KEŞFİ..

Eğitim merkezinin serasında, öğrencilere tohum dikimi yapmaları için fırsat sunuldu. Ayrıca, şeflik bahçesinde yer alan endemik bitki türleri ve orman ile meyve ağaçlarının tanıtımı yapıldı. Bu uygulamalı eğitimlerle çocuklara bitki yetiştiriciliği ve biyolojik çeşitlilik hakkında bilgiler verildi. Bu anlamlı etkinlik, çocukların doğaya olan ilgilerini ve sevgilerini artırırken, aynı zamanda çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulundu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.