yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1177
EURO
37,8913
ALTIN
2.800,83
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

‘17 AĞUSTOS RUHUNU KAYBETTİK!’

‘17 AĞUSTOS RUHUNU KAYBETTİK!’
19.08.2024 15:12
0
A+
A-

‘VATANDAŞLARA BİLGİ İKRAM EDİN!’

  • Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerin amacından saptığını ve anma törenlerinin panayır alanına dönüştüğünü ifade etti.

..”Her geçen yıl 17 Ağustos ruhunu kaybediyoruz. Bu yıl bakıyorum Deprem Anıtı’nın orada pilav, helva ikramları yapılıyor. İkramlar yürüyüşü ve anma etkinliklerini tama anlamıyla gölgeliyor.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ / Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinlikleri değerlendirdi. Karaçam, etkinliklerin yapıldığı alanın anma töreninden ziyade panayır alanına döndüğünü söyleyerek, “Böyle giderse bir sonraki yıl anma etkinliklerine katılmayacağız” dedi.
‘17 AĞUSTOS RUHUNU KAYBETTİK’
Karaçam, 2005 yılından bu yana düzenlenen etkinliklerin, zamanla 17 Ağustos ruhunu kaybettiğini ve anma törenlerinin etkinlik alanında pilav ve helva ikramlarıyla gölgelendiğini dile getirdi. Karaçam, “Biz bu anma etkinliklerine 2005 yılında başladık. Uğur Mumcu’nun önünde toplanıp, yürüyüşümüzü yapıp vatandaşlarımızı bilgilendiriyorduk. Her geçen yıl 17 Ağustos ruhunu kaybediyoruz. Bu yıl bakıyorum Deprem Anıtı’nın orada pilav, helva ikramları yapılıyor. İkramlar, yürüyüşü ve anma etkinliklerini tama anlamıyla gölgeliyor” şeklinde konuştu.
‘AYNI ACILARI TEKRAR YAŞAMAMAK İÇİN FARKINDALIK KAZANMAMIZ LAZIM’
Etkinliklerin, acının hatırlatılmasından ziyade, sosyal ve bireysel farkındalığı artırma amacı taşıması gerektiğini belirten Karaçam, “Orada farkındalıktan ziyade vatandaşların ilgisi ikramlara alıyor. Bunlara gerek yok. Orada verilen mesaj şu: aynı acıları tekrar yaşamamak için farkındalık kazanmamız lazım. Hem bireysel hem de sosyal farkındalıklarımızın bilincinde olmalıyız. Maraş depreminde 3 gün peynir ve ekmek yedik. Hiçbir şey olmadı.. Deprem etkinlikleri adı altında yapılan ikramlara karşıyım, bilgi ikram etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
ç ‘HAZIRLIKLI OLMAMIZ LAZIM’
“Bu etkinlikler esnasında orası adeta bir anma mekanına dönüştüğünü görüyoruz” diyen Karaçam, “O atmosferde de insanlar kara kara düşünüyor, duygulanıyor. Biz artık bunları aşıp, önümüze bakmamız lazım. Aynı acıları tekrar yaşamamak için, aynı can kayıplarını vermememiz için hazırlıklarımızı yapmalıyız” dedi.
‘AFET EĞİTİMLERİNE ÖĞRENCİLER DAHA DUYARLI’
Karaçam, vatandaşların deprem konusunda duyarsız olduğuna da dikkat çekti ve çocuklara yönelik eğitimlerin daha etkili olduğunu kaydetti. Karaçam, “Biz şu anda okullarda öğrencilere eğitim veriyoruz. Gözleri ışıl ışıl. Bu bize mutluluk veriyor. Yetişkinlerden ziyade çocuklarımız daha duyarlı. Biz diyoruz ki isteyin 7\24 eğitim verelim. Evlerinize gelelim, eğitim verelim. Bir deprem gerçeği var ortada. Hazırlıklı olalım. Yerel yönetimlere bu konuda çok iş düşüyor. Yerel idareciler halkı teşvik etmeli, daima deprem gerçeğini hatırlatmalı, eğitim bilincini zinde tutmalı” şeklinde konuştu.
‘TOPLANMA ALANLARI ÖNCELİĞİMİZ’
Önceliklerinin toplanma alanlarının düzenlenmesi olduğunu söyleyen Karaçam, “Bizim şu anda birinci önceliğimiz toplanma alanlarının düzenlenmesi. Bu işi yapacağız. Yapmak zorundayız. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ile görüştük. AFAD İl Müdürlüğü’nden de dönüşler oldu. Yeni can kayıpları vermememiz için çalışmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.