yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

TERSAN’DAN %100 YENİLENEBİLİR ENERJİLİ GEMİ

TERSAN’DAN %100 YENİLENEBİLİR ENERJİLİ GEMİ
28.06.2022 17:10
0
A+
A-

 

 

Tersan Tersanesi, Hollanda merkezli Acta Marine ile Metanol ve MDO/HVO yakıtları ile çalışan 2 adet DP2 açık deniz Servis ve Destek Gemisi için sözleşme imzaladı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Ulstein Design & Solutions AS tarafından Acta Marine işbirliğiyle tasarlanan iki geminin açık deniz rüzgar çiftliklerine hizmet vermesi planlanıyor. TWIN-X gemi baş-kıç tasarımı, entegre geçiş sistemi, 3D vinç ve otel konforunda konaklama alanları ile gemilerin, piyasa beklenti ve ihtiyaçlarının üstüne çıkması hedefleniyor. 89 metre uzunluğunda ve 19 metre genişliğindeki gemiler 85 kabinde 135 kişiye kadar mürettebat ve personel ağırlayabilecek. Tersan tersanesinde üretilecek gemiler servis mühendisleri ve teknisyenlerin güvenli bir şekilde gemiden rüzgar enerji kulelerine transferini sağlayan gelişmiş iskele sistemi ile donatılacak. SMST’den tedarik edilen iskele sistemi yükseklik ayarlı kulelere entegre hareket dengeleme sistemive personel/kargo asansörü ile donatılacak. Yine SMST tarafından sağlanan Güvertedeki 6 ton kaldırma kapasiteli 3D hareket kabiliyetli vinç yine SMST tarafından temin edilecek. Gemiler güverte tasarımları 500 m2 kapalı ve 500 m2 açık kargo alanları bulunacak şekilde verimli tasarlandı. İki geminin, dalga seviyesinin 3,00 metreye ulaştığı zorlu hava koşullarında dahi kısa, verimli ve güvenli bir şekilde personel ve kargo transferi sağlaması hedefliyor.

‘SEÇİLMİŞ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ’..

Geminin inşasında çalışma yapmaktan gururu duyduklarını Tersan Tersanesi İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Şakir Erdoğan, “Yenilenebilir enerji pazarının kilit oyuncuları olacak bu önemli gemileri inşa edecek tersane olarak Acta Marine tarafından seçilmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Sektördeki en iyi firmalardan biri olan ve profesyonel yaklaşımlarıyla tanınan Acta Marine ile çalışmaya başlamak için oldukça heyecanlıyız. Sürdürülebilir bir geleceğe hizmet edecek yenilikçi gemiler inşa etmekteki ortak hedefimize birlikte ulaşacağımızdan eminiz. Tersan Tersanesi olarak üretim ve tüketim stratejilerimizin yenilenebilir enerji kullanımı açısından eşdeğer olmasına çok önem veriyoruz. Tüm gemilerin inşa sürecinde hem I-REC sertifikalı rüzgar santrallerinden hem de tersane atölyelerinin çatılarına monte edilen 8000 adetten fazla kendi güneş enerji panellerimizden sağlanan yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanıyoruz. Diğer bir deyiş ile Tersan Tersanesi’nde inşa edilen yeşil gemiler yine yüzde 100 temiz enerji kullanılarak inşa ediliyor” dedi. Gemiler, personel ve kargo transferi sırasında yüksek hareket kabiliyeti ve çalışabilirlik sağlayacak. Optimize edilmiş yüksek lojistik kapasiteleri ve mürettebat için planlanan yüksek konfor, gemilere büyük değer katarken alternatif yakıtlı metanollü tahrik sistemi, CO2 salınımlarında önemli azalma sağlayacak. İlk iki geminin 2024’ün 2. ve 3. çeyreklerinde teslim edilmesi planlanıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.