yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

BU GÖRÜNTÜ YALOVA’YA HİÇ YAKIŞMIYOR!

BU GÖRÜNTÜ YALOVA’YA HİÇ YAKIŞMIYOR!
15.09.2024 16:20
0
A+
A-

Balıkçı barınağı hem çöküyor hem de pislikten geçilmiyor..

 Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova balıkçı barınağında yaşanan sorunlar seçim öncesi gündeme gelmiş, dönemin Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Bakanlığı bilgilendirdiklerini, bakanlık olmazsa belediye olarak gerekli finansı sağlayıp çökme sorununu ortadan kaldıracaklarını söylemişti.

Vatandaş, yeni Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in, balıkçı barınağındaki çökme tehlikesini yapılacak proje ve sağlanacak finansal kaynak ile ortadan kaldırmasını bekliyor.

Son günlerde deniz kirliliği de barınakta çökmenin dışında ayrı bir eleştiri konusu olmaya başladı.

Mart yerel seçimleri öncesi gündeme gelen balıkçı barınağındaki çökmeye ilişkin dönemin Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, HABERCİ’ye yaptığı özel açıklamada, bu sorunu en kısa sürede çözeceklerini ve bakanlık yetkilileriyle temasa geçtiklerini söylemişti. Bakanlık imkanlarıyla sorunu çözmede bir sıkıntı yaşanması durumunda Yalova Belediyesi olarak kendi inisiyatiflerini kullanarak barınakta yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldıracaklarının altını çizen Tutuk, “Sadece zemindeki çökmeyi ortadan kaldırmayacağız, aynı zamanda daha geniş kapsamlı bir proje ile barınağın yapım aşamasında eksik bırakılan teknik detayları da hal yoluna gideceğiz” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Bir taraftan çökme diğer yandan denizdeki kirlilik..

Öte yandan, uzunca bir süredir barınaktaki çökme tehlikesinin hem balıkçıları hem de vatandaşları tedirgin ettiğini ifade eden kooperatif yetkilileri, “Sorunun ortadan kalkacağı söylenmişti. Seçimler bitti, yerel yönetim el değiştirdi. Yeni Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Gürel ve ekibi, vakit kaybetmeden bir projelendirme yapılmalı ve gerekli kaynak aktarılarak yaşanan tehlikeli durum ortadan kaldırılmalı. Bu yönde atılacak adımları sonuna kadar destekleyeceğiz” şeklinde konuşurken, son günlerde özellikle teknelerin dibinde, denizde yaşanan kirliliğin yaz boyunca barınak ve çevresinde vakit geçiren vatandaşları rahatsız ettiği ve şikayetlere yol açtığı gözleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.