yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
26°C
Yalova
26°C
Açık
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C

4 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ AĞIRLADI

4 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ AĞIRLADI
24.09.2024 16:19
0
A+
A-

KENT TURİZMİNİN YENİ ÇEKİM MERKEZİ: YALOVA BONSAİ MÜZESİ

  • Yalova Bonsai Müzesi, 23 Mart 2024’te açılışından bu yana 4 bini aşkın ziyaretçi ağırlayarak, kent turizmi için önemli bir çekim merkezi haline geldi.

..”Ziyaretçi profiline baktığımız zaman ziyaretçiler arasında özellikle Bursa, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Eskişehir gibi illerden gelen gruplar olduğunu da görüyoruz. Yurt dışından ülkemizi gezmeye gelen misafirlerimiz de Bonsai Müzesi’ni ziyaret ediyorlar.

  • ..”Bonsai ağacı ve tabağı bir bütün. Bu anlamda çini sanatımızın uluslararası alanda tanıtılması için de bir gayret içerisindeyiz. Bu çerçevede İznik Belediyesiyle ortak bir çalışma yürütüyoruz.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Haber \ Büşra GÜNDÜZ / Yalova Bonsai Müzesi, 23 Mart 2024’te açılışından bu yana 4 bini aşkın ziyaretçi ağırladı. İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, müzenin kent turizmi için yeni bir çekim merkezi haline geldiğini vurgulayarak, önemli açıklamalarda bulundu.
BUGÜNE KADAR 4 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Müzeye yapılan ziyaretin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Soygüzel, “Müzemiz 23 Mart 2024 tarihinde açıldı. O günden bugüne kadar 4 binin üzerinde ziyaretçimiz müzemizi gezdi ve müzemizde yer alan Bonsai koleksiyonumuzu yakından inceleme fırsatı buldu. Yalova Bonsai Müzesi olarak daha önce ilk üçünü Yalova’da düzenlediğimiz 1., 2. ve 3. uluslararası Bonsai Sempozyumlarının 4.’sü Mayıs ayında Japonya Büyükelçiliği’nin himayelerinde, Ankara’da gerçekleştirilmişti. Yalova Bonsai Müzesi olarak koleksiyonumuzla bu sempozyuma da katıldık. Bu sempozyumu da yaklaşık 3 bin kişi ziyaret etti” dedi. ‘ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELİYOR’
Yalova Bonsai Müzesi’nin de kent turizmine önemli katkılar sunduğunu belirten Soygüzel, “Yalova Bonsai Müzesi’nin kent turizmi anlamında yeni bir çekim merkezi haline gelmesi oldukça sevindirici. Ziyaretçi profiline baktığımız zaman ziyaretçiler arasında özellikle Bursa, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Eskişehir gibi illerden gelen gruplar olduğunu da görüyoruz. Yurt dışından ülkemizi gezmeye gelen misafirlerimiz de Bonsai Müzesi’ni ziyaret ediyorlar. Ayrıca Bonsai sanatının başlangıç aşamasının da öğretilmesi, insanların Bonsai sanatı ile tanıştırılması, gerçekleştirdiğimiz workshoplara da ciddi bir ilgi var. Önümüzdeki haftalarda 6. workshopumuzu gerçekleştiriyoruz. Her bir workshopumuza 12 kişi katılabiliyor” şeklinde konuştu.
ÜLKEMİZ BRÜKSEL’DE TANITILACAK
İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Brüksel’de gerçekleştirilecek uluslararası Bonsai Sergisi’ne katılacaklarını belirterek, ekiplerinin hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade etti. Bonsai ağaçları ve çini tabaklarının birleşiminin, çini sanatının uluslararası tanıtımına katkı sağlayacağını vurgulayan Soygüzel, İznik Belediyesi ile yürütülen iş birliği sayesinde bonsailerini sergileme fırsatı bulacaklarını ve bu sayede ilimizi en güzel şekilde temsil edeceklerini düşündüğünü söyledi. Soygüzel, “Yalova Bonsai Müzesi, bonsai ile ilgilenenler için büyük bir heyecan oluşturdu. Ülkemizin uluslararası arenada da temsili bakımından çok önemli rol üstleniyor. Bu çerçevede Brüksel’de gerçekleştirilecek olan uluslararası Bonsai Sergisi’ne de ülkemizi temsilen katılacağız. Bonsai ağacı ve tabağı bir bütün. Bu anlamda çini sanatımızın uluslararası alanda tanıtılması için de bir gayret içerisindeyiz. Bu çerçevede İznik Belediyesiyle ortak bir çalışma yürütüyoruz. İznik Belediyesi tarafından üretilen tabaklarda bonsailerimizi sergilemek istiyoruz. İlimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.