Yukarı Çık
 
YALOVA HILTON GARDEN INN, İŞBİRLİĞİ YAPARAK DESTEK VERDİ
12 Ekim 2018 Cuma 17:22:03
301 kez okundu.

 

Akdeniz ülkelerinde yeni bir balık mönüsü yapıyorlar

 

Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017 yılında Türkiye Ulusal Ajansı aracılığı Akdeniz ülkelerinde yeni bir balık mönüsü isimli proje ile başvuru yapmıştı.

 

Yalova Hilton Garden Inn Genel Müdürü Selçuk Kazan, turizm ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilerin mutfak ve servis konusundaki yurt dışı tecrübelerini paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

 

Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017 yılında Türkiye Ulusal Ajansı aracılığı Akdeniz ülkelerinde yeni bir balık mönüsü isimli proje ile başvuru yapmıştı. Proje üç tarafı denizler ile çevrili olan ülkemiz Akdeniz balık yemekleri ile Avrupa mutfağındaki balık yemeklerinin incelenmesi, öğrencilerin yurt dışında, balık restoranlarında mutfak ve servis elemanı olarak üretim ve sunumunda deneyim kazanmaları üzerine kabul edilen projenin ile aynı zamanda balık yemeklerindeki zenginliğin kültürler arası bileşkesinin oluşturulmasına hizmet etmesi bekleniyor.

Yalova Hilton Garden Inn Genel Müdürü Selçuk Kazan, turizm ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilerin mutfak ve servis konusundaki yurt dışı tecrübelerini paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mutfak, servis, kat hizmetleri ve resepsiyon gibi meslek dallarında daha fazla öğrencinin hem yurt içinde hem de yurt dışında eğitime tabi tutulması gerektiğini söyleyerek öğrencilere mesleki hayatta başarılı olmanın sırlarını paylaştı. Bunun yanı sıra öğrencilerin Yalova Hilton Garden Inn mutfağında yaptıkları deniz ürünleri ve projenin yürütülmesine ilişkin çalışmalar paylaşıldı. 

VENEDİK'TE YAPILDI..

Proje sahibi okulun müdürü Mesut Demirci, projenin yürütülmesinde öğrencilerin gerçekten çok çalıştıklarını, bu sebeple projenin Türkiye ayağında balık yemekleri üzerine kendilerine destek verecek kaliteli mutfak ve restoranlara aynı zamanda öğrencilerin eğitimlerini destekleyebilecek tecrübeli personele ihtiyaç olduğunu belirtti. Bu sebeple kendilerine destek veren Yalova Hilton Garden Inn Genel Müdürü Selçuk Kazan, olmak üzere kendilerine destek veren tüm personele ve mutfak şefi Abdullah Erdemir’e özellikle teşekkür etti. Selçuk Kazan, yapılan tüm çalışmaların okulun eleman veya personel yetiştirmeye çalıştığı sektörden temsilciler ile paylaşıldığı zaman anlam kazandığını belirtti.

 

Haber Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.


Haber Portalı