YALOVA’DA KENT İÇİ ARAÇ PARK SAYISINI 485 OLARAK TESPİT ETTİKLERİNİ BELİRTEN TRAFİK ŞUBE MÜDÜRÜ ŞAHİN PEHLİVAN, SIKINTININ PARK SÜRELERİNDE OLDUĞUNU DİLE GETİRDİ..

Haber / Fikret MAZI

 

Pehlivan, trafik ekiplerinin yoğun bir tempo ile çalıştığını ve bu kapsamda trafiğin rahatlatılması için çaba sarf ettiklerini aktardı..

 

Yalova Trafik Şube Müdürlüğü’nden verilen bilgilere göre, şehir içi trafiğindeki park sorununun her geçen gün arttığı gözleniyor. Bu bağlamda park sorununun göz ardı edilemeyecek kadar büyüdüğünü dile getiren Trafik Şube Müdürü Şahin Pehlivan, “Nereden bakarsanız bakın Yalova’da bir trafik ve park sorunu vardır. Kimse bunu göz ardı edemez. Yalova’nın kent merkezindeki toplam park kapasitesinin yaptığımız detaylı incelemeler sonucunda 485 olduğu tespit edilmiştir” şeklinde konuştu.

En çok park Cumhuriyet Caddesi’nde..

Bu raporlara göre; Cumhuriyet Caddesi’nde 150 araç, Yalı Caddesi’nin ilk bölümünde karşılıklı olmak üzere 90 araç, Fatih Caddesi’nde köprüye kadar olan kısımda karşılıklı 85 araç, İstanbul Caddesi’nde Sefabey kavşağına kadar olan kısımda karşılıklı 80 araç, Sefabey Caddesi’nde karşılıklı 50 araç, Mimar Sinan Caddesi’nden Sefabey Caddesi’ne kadar olan kısımda 80 araçlık park kapasitesi bulunuyor. Park kısıtlaması yapılacak caddelerin toplam araç adet park kapasitesi böylece 485’i buluyor.

‘Bazı araç 5 dakika, bazısı ise 1 saat park edebiliyor’..

Bu caddeler üzerinde değişik hizmetlerde bulunan esnafın olduğunu belirten Trafik Şube Müdürü Pehlivan, “Kimi araç bakkaldan kısa süreli alışveriş yapmak için 5 dakikalığına park ederken, başka bir aracın sahibi bir doktora muayene olmak için 1-2 saat aracını park yerinde bırakabiliyor. Bunun için ortaya standart bir park süresi çıkmıyor. Bu bağlamda problemin, kamuya ve kişilere yüklediği sorumluluğun yanı sıra stres, yaşam kalitesindeki düşüş, iş gücü kaybı, sağlıksız bir çevre oluşumu gibi yönleri de bulunmaktadır” şeklinde konuştu.




Copyright © HABERCİ GAZETESİ

İsmet Acar Caddesi 40/A Yalova | Telefon 0.226 814 13 32 - Fax: 0.226 811 03 00
habercigazetesi77@gmail.com